Emulator Xenia - X360

Zaczęty przez Stall, Lipiec 27, 2022, 18:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Stall

Bawił się ktoś z was emulatorem Xboxa 360 (Xenia)? Przejście RDR 1 na PC nie stanowi już chyba większego problemu, ale np. w Forzcie Horizon nadal są problemy ze znikającymi teksturami. Framerate nadal sporo lepszy niż na emulatorze PS3.
Poniżej wrzucam krotki gameplay z RDR w rodzialce dwa razy wiekszej (filmik 1080p, gra w 1440p*) od oryginalnej (2560 x 1440) z limiterem na 30 FPS.

retron67

Oczywiscie ,ze sie bawiłem. Full Speed grałem w Project Gotham 3 ,ale był uszkodzony dźwięk kilka miesięcy temu.

Stall

Forza Horizon 1 - 4K 60 FPS:

https://youtu.be/tUosNs2wAw4

Wygląda i działa o wiele lepiej niż na Xboxie.

Morricorne

Może się pobawię z ciekawości żeby sprawdzić czy w ogóle to działa. Tylko musiałbym jakieś Romy ogarnąć. Bo nigdy Xboxa 360 nie miałem. Ciekawe czy ruszy na steam deck

sjdr

Cytat: Morricorne w Lipiec 15, 2023, 17:06
Może się pobawię z ciekawości żeby sprawdzić czy w ogóle to działa. Tylko musiałbym jakieś Romy ogarnąć. Bo nigdy Xboxa 360 nie miałem. Ciekawe czy ruszy na steam deck

Ruszy ale tylko jak masz wgranego windowsa przykład:
Dante inferno xenia_canary pod steamos -30fps
Dante inferno xenia_canary pod windows 11 - stałe 60fps

Specjalnie pod xenie zrobiłem na pendrive windowsa11 :)

Morricorne

Cytat: sjdr w Lipiec 15, 2023, 22:29
Cytat: Morricorne w Lipiec 15, 2023, 17:06

Ruszy ale tylko jak masz wgranego windowsa przykład:
Dante inferno xenia_canary pod steamos -30fps
Dante inferno xenia_canary pod windows 11 - stałe 60fps

Specjalnie pod xenie zrobiłem na pendrive windowsa11 :)
Dzięki za info. Chciałem tylko fable 2 ograć. Ale jak mam instalować Windows 11 na dysku 250gb. To sobie odpuszczę do zakupu 1tb w przyszłym miesiącu. Kupiłem SD z dyskiem 64gb. Zmieniłem na 250gb za 60 zł. Znowu bawić się w reinstalacje os dla jednej gry. Szkoda czasu. Jak kupię 1tb to wtedy się pobawię. Nie mniej dobrze słyszeć że działają gry na tym emulatorze.

sjdr

Fable2 odpuść bo słabo śmiga, chociaż może od ostatniego razu jak testowałem może coś się polepszyło :) w jednych momentach 60fos w drugich 15fps

Dlatego polecam Ci instalke windowsa pod pendrive :) wgrać tylko Xenie i gituwa :) testowane z Dante inferno, śmiga ^^ - chociaż windows wtedy śmiga okrutnie wolno

Ale taki pendrive na usb-c gen2 powinien dać radę z prędkością :)

Stall

RDR dziala juz bardzo ladnie na odpowiednio mocnym kompie: