Whi SCPH 1080 digital pad restoring - ostatni ratunek białasa przed śmietnikiem

Zaczęty przez hankie, Grudzień 05, 2022, 07:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

hankie

Kiedyś przechodząc obok L**mbardu na mojej starej ulicy ujrzałem raz używanego pada Digital SCPH-1080 - ale ekhem w wersji white.

Normalnie człowiek od razu by się zainteresował sztuką, ale zainteresowała mnie bardziej cecha tego pada. Napisałem używany. Ok, jakby to był status odzwierciedlający stan faktyczny - ale ten pad wyglądał jak używany w orce, wydobywaniu rudy oraz wyrośnięty z pieczarkarni. Aha i operaror przy tych operacjach trzymałby tego pada tyłkiem. Nie do końca czystym.

OK - także nie byłem zainteresowany, patrząc tymbardziej na cenę, która prawie że była standardową za zdatnego normalnego digital pada.

Wpadam do kumpla, a on - patrz co mam... I gołymi rękoma trzyma tego pada i pokazuje, że mocno stargował. Pierwsza reakcja FUJ. Boże, nie wiedziałem, że ktoś to kupi. Ale potem przez worek oblukałem, że pod tym szajsem (oby to nie było to) nie ma dużo uszkodzeń. No i w sumie odkupiłem tego zgniłka za tyle samo co dał w komisie.
Fota ogólna:

Fotki dla koneserów, lekki porzyg, umyć oczy po oglądaniu.
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Wczoraj zacząłem to rozbierać - KAŻDA część jest do wyszorowania, spolerowania, a najpierw zdezynfekowania. Jestem w pierwszej fazie czyszczenia, wczoraj odstawiłem części do schnięcia i szorowałem powłokę kabla :P
Też przypadkiem odkryłem przydatny środek, który chyba na stałe zagości w inwentarzu growego grzebacza. Będzie update - jak uda mi się go wyprowadzić to będzie mój pierwszy nie-szary digital w zbiorze.

SALADYN

Pomyliłeś się w nazwie tematu.

"Whi SCPH 1080 digital pad restoring - ostatni ratunek białasa po śmietniku"

Stall

retron67

Ludwik wszystkoo umyjee nawet dupeee i szujeee ;) ...

...to scph 1080 domyje....

"Ide se porozjezdzac ludki ,lubie paczec jak krew leci i jest czerwony koror, naprawde lubie to..."

hankie

Cytat: SALADYN w Grudzień 07, 2022, 13:57ostatni ratunek białasa po śmietniku"
Kuźwa, to jak najbardziej realnie, że jakiś pijoczek wypatrzył w konterze poznał, że SONY i pobiegł sprzedać, dostał pewnie na pół Harnolda. Wolę jednak nie przyjmować tego do wiadomości xD
Cytat: Stall w Grudzień 07, 2022, 14:00Ostatnia nadzieja białych
:} To akurat nie jest zakazane słowo xD
Cytat: TheUrien84 w Grudzień 07, 2022, 14:06Ludwik wszystkoo umyjee nawet dupeee i szujeee  ...
Taa, chyba ludwik Turbo, albo z ługiem xD

psmaniac

Od razu mi się przypomniał flomarktowy zakup z zeszłej niedzieli  :D I co najlepsze odpalił od kopa. O0

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

CyborgDE

Słodki Jezu na patyku ??? Tego pada trzeba by profilaktycznie zaszczepić trzy razy na COVID, grypę i pneumokoki.

Swoją drogą jestem ciekaw jak wygląda mieszkanie takiego delikwenta, który tego pada użytkuje. No przecież nawet jak chipsy podczas grania wpierniczasz przez rok, to tak nie zasmrodzisz pada, będzie co najwyżej się świecił od tłuszczu jak psu jajca. Szacuneczek za podjętą próbę odratowania, bo sprzęt fajny, a przez swoją niezbyt zachęcającą aparycję większość pewnie wywaliła by go do kosza obawiając się że roznosi więcej wirusów i chorób niż strzykawka ulicznego użytku z Bronxu.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

hankie

OK, po dwóch szorowaniach i wstępnym traktowaniu 'Magiczną Gabką' (przetestowałem, spoko), części pada przed bardziej analitycznym doczyszczaniem  wyglądają jak ludzie:

Później oblukam części pod innym światłem, podłubię wykałaczką i wacikami, może coś dopoleruję. Kabel czyściutki, robiłem po zgrubnym czyszczeniu chyba z 4 loty chusteczkami by mieć pewną, że już żadnych obierek i śluzu na nim nie ma. Dobrze, że sztuka nie poleciała do kibla i jednak się do tego pada przekonałem. Płytka wyczyszczona, gumki o dziwo naprawdę spoko i też już czyste, ale wiadomo ten pad będzie pewnie rzadko kiedy u mnie używany.
Cytat: CyborgDE w Grudzień 07, 2022, 17:00Swoją drogą jestem ciekaw jak wygląda mieszkanie takiego delikwenta, który tego pada użytkuje.
Mam tak samo. Jak widzę sprzęty np pełne rdzawego futra, wilgotnych materacy z kurzu albo właśnie tłustych wtartych warstw smalcu, które rozpuszcz dopiero chemia plus mechaniczne ruchy... FUJ - wtedy zastanawiam się, że ten pad był cząstką całego domowego ekosystemu :/

Janusz

Lubię takie odświeżenia, zwłaszcza "z życia" bo na YT mam wrażenie na większości kanałów YT z tą tematyką to sami najpierw doprowadzają niektóre z przedmiotów do fatalnego stanu, żeby mieć o czym kręcić filmy.

Tu widać, że padzik był grany na maksa. Ten połysk przycisków chyba od tego? Będziesz planował go wybielać jak przyjdzie lato?

Atr3ju

No dziś na jutub wystarczy w tytule wpisać Restoring i zadzwonić do kilku turasów o łapke do góry a później już algorytm jutuba zrobi swoje i będzie 2 - 5 tyś wyświetleń. A @psmaniac właśnie tak miał zrobić i zmornowałeś szanse. Miałeś nagrać z ręki telefonem jak machasz pędzelkiem czy sprężonym powietrzem walisz na kurz, wpisać w tytule Restoring Old 20 years Xbox Classic i już by o tobie mówili na mieście.
Ja sam nie oglądam filmików o odświeżaniu bo mnie to najzwyczajniej nic nie interesuje bo to tak jakbym ja niesprzątał mieszkania przez miesiąc a później nagrał jak macham miotłą czy mopem i wrzucił to na jutub. Odświeżanie to dramat, już wole nudne gameplaye pooglądać.

SALADYN

Jakie to urocze że myślicie że te restoringi z jutuba są rzeczywiste, taki filmik najłatwiej nagrać od końca. Nagrywasz ładny sprzęt jak działa i się błyszczy, potem inscenizujesz jego rozbieranie i czyszczenie a na koniec wrzucasz go do gnojowicy sąsiada i po miesiącu kręcisz pierwsze minuty filmu gdy "przypadkiem" natykasz się na zakopanego w polu gameboya.

Pisze o tym w humorystyczny sposób ale wcale nie jest mi do śmiechu bo równie popularne są filmiki z ratowania zaniedbanych, bezdomnych zwierząt gdzie ich początkowy stan jest opłakany żeby nie powiedzieć agonalny. Zagotowałem się gdy po raz pierwszy dowiedziałem się o tym zjawisku. Uważajcie w co klikacie.

12step

Są nudniejsze kanały na youtube i zbierają grube wyświetlenia. Od jakiegoś czasu mi wpada do polecanych gość, który przypiłowuje kopyta krowom i wyciąga z nich różne kamienie i śmieci ::) Nawet kilka obejrzałem ::)
ore ore szabadabada amore

mariusz391

No ja tego typu filmików z ,,restaurowaniem'' obejrzałem kilka nie widze sensu oglądać kolejnych. Przecież one wszystkie są DOKLADNIE takie same. Sprzet który udaje na wyjęty ze smietnika, a później jego mycie by nie wygladał jak ze smietnika. Za pierwszym razem fajne, za drugim i trzecim jeszcze ciekawe ale potem zastanawiasz się po co na to marnować czas. Więcej wiedzy nie wyniesiesz, a właśnie widzisz że to wszystko jest specjalnie brudzone przed nagraniem.
Cytat: CyborgDE w Grudzień 07, 2022, 17:00Swoją drogą jestem ciekaw jak wygląda mieszkanie takiego delikwenta, który tego pada użytkuje
A ja ani trochę, jak jeszcze oglądałem telewizje był taki program brytyjski o kobitach co sprzatają domy które się do nich zgłosi. Jak oglądałem ten syf jaki ludzie mają w domach, to czasem się zastanawiałem czy nie jest im wstyd to publicznie w telewizji pokazywać, nawet za cenę posprzatania tego wszystkiego. Ten pad hankiego wygląda właśnie jak jednego z takich delikwentów których rodzice nigdy sprzatac nie nauczyli
A samo mycie i czyszczenie super, trzeba znowu przyznać ze kiedyś Sony robiło niezniszczalne sprzety. Zero dbania i syfu a pad działa, a teraz ile to się naczytałem o awariach DualShocków 4 i DualSensów :P

Quake96

Co jak co, ale z "restoringowych" kanałów, które moim zdaniem są na 200% autentyczne to na pewno "Odd Tinkering". Sam lubię obejrzeć jak coś odnawia :D