Wykaz gier Disneya wydanych w Europie

Zaczęty przez PanKasta, Luty 02, 2021, 10:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

PanKasta

Cześć, aby uporządkować swoje kolekcjonowanie postanowiłem zebrać przede wszystkim gry związane z Disneyem. Zależy mi na wersjach angielskich wydanych w systemie PAL z logo Disney Interacitvie na okładce, książeczce lub na płycie. Przychodzę do Was z pytaniem czy w swojej liście gier do zebrania o jakiejś zapomniałem, a lista prezentuje się następująco:

1. 102 Dalmatians Puppies to the Rescue
2. A Bug's Life
3. Activity Centre a Bug's Life
4. Aladdin in Nasira Revenge
5. Atlantis the Lost Empire
6. Buzz Lightyear of Star Command
7. Dancing Stage Disney Mix
8. Dinosaur
9. Disney Learning Mickey Mouse
10. Disney Learning Winnie the Pooh
11. Donald Duck Quack Attack
12. Goofy's Fun House
13. Hercules
14. Lilo & Stitch Trouble In Paradise
15. Lion King
16. Magical Tetris Challenge
17. Mickey's Wild Adventures
18. Monsters Inc Scare Island
19. Mulan
20. Party Time With Winnie the Pooh
21. Peter Pan Adventures in Neverland
22. Tarzan
23. The Emperor's New Groove
24. The Jungle Book Groove Party
25. The Little Mermaid 2
26. Tigger's Honey Hunt
27. Toy Story 2
28. Toy Story Racer
29. Treasure Planet
30. Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour

DODATKOWE:
1. The Magical World of Disney on Playstation DEMO SCED-03993
2. Experience the Magic of Disney on Playstation DEMO SCED-03923
3. DWUPAK Donald Duck & Tigger's Honey Hunt

Dodalibyście coś od siebie?  ;D

EDIT.Znalazłem jeszcze jedną: Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour, wychodzi równo 30 gier. Przekopałem trochę źródeł, więc ewentualne brakujące gry muszą być mało znane.

Janusz

Z PAL chyba wszystko. W USA jeszcze znalazłem 101 Dalmatians II: Patch's London Adventure i My Disney Kitchen, ale ten region Cię nie interesuje. W sumie i tak tego dużo się uzbierało. W zasadzie każda animacja z tamtego czasu ma swoją grę.

PanKasta

Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście trochę się tego zebrało, na koniec roku dam znać jak mi poszło, chociaż cena np. Disney Learning Winnie the Pooh przeraża :D

EDIT. W międzyczasie znalazłem jeszcze tytuły, które ładnie uzupełniałyby taką kolekcje, a mianowicie:
1. The Magical World of Disney on Playstation DEMO SCED-03993
2. Experience the Magic of Disney on Playstation DEMO SCED-03923
3. DWUPAK Donald Duck & Tigger's Honey Hunt

Dema wyglądają ciekawie. Pierwsze z nich było dodawane jako dodatek do gazety The Sun i występuje tylko w języku angielskim, drugie miało swoje odpowiedniki w kilku innych językach, a sama wersja angielska jest mało popularna - na ten moment wydaje mi się, że demo z okładkami w tym języku wydane było w Szwecji. Czy znajdzie się ktoś kto byłby w stanie powiedzieć coś na ten temat? ;D