Sposoby na zabezpieczenie gier przed zniszczeniem

Zaczęty przez G-R-Z-E-C-H, Grudzień 05, 2015, 12:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

G-R-Z-E-C-H

Powoli do przodu z kolekcją:

Janusz

Co to za woreczki? Wszystkie gry na PSX w nie upychasz?

arkl1t3

Bodzio te woreczki to zwykle folie i s do kupienia na allegro 50/100/150 szt za male pieniadze. pasuja do niej gry z ps1(kazde pudelko) ps2 ps3 i ps4 itp itp. Sama folie to dokladnie te same folie co kiedys pakowano pirackie filmy dvd z okladkami lub pirackie gry (te akurat byly w mniejszych foliach);p mam dokladnie te same jedynie rozni sie kolor tasmy zabezpieczajacej klej ale to to samo i tak. kupilem na probe dla ps3/4 50 szt i musze dokupic wiecej by cala kolekcje popakowac jak sie okazalo ze gry ps1 pasuja bez problemow

G-R-Z-E-C-H

Dokładnie tak jak pisze arkl1t3.
Upycham w nie wszystkie gry z PSX, PS2, PS3 i PS4 bo stanowią dobre zabezpieczenie przed drobnymi ryskami na opakowaniach.

Manifesto

Ciekawy pomysł z tymi foliami, nie przeszkadzają Ci one w trzymaniu gier na półce? Dobrze byłoby aby były dopasowane do pudełek od gier (wiem, wybrzydzam ;))

Janusz

Mnie by pewnie raziły takie wystające worki na półce, ale rozumiem ich zastosowanie. Ja aż tak nie przykuwam uwagi do stanu gier i pudełek. Nie ukrywam, że choć gry mam w szafce zamykanej to lubię sobie od czasu do czasu na nie po prostu popatrzeć, a takie wystające worki by mnie na pewno denerwowały. Niemniej jako zabezpieczenie na pewno się nadają.

Jak już to mógłby skorzystać z czegoś dedykowanego dla PSX np. http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=ps1+protector&_sacat=0 Pod warunkiem, że cena byłaby rzecz jasna zdecydowanie niższa przy zakupie większej liczby sztuk.

Mitsu

Dla mnie to przesada z tymi workami przecież jak sie szanuje to sie nie niszczy...

G-R-Z-E-C-H

Cytat: Manifesto w Grudzień 05, 2015, 16:14
Ciekawy pomysł z tymi foliami, nie przeszkadzają Ci one w trzymaniu gier na półce? Dobrze byłoby aby były dopasowane do pudełek od gier (wiem, wybrzydzam ;))

Ani trochę mi nie przeszkadzają. Mój brat "wybrzydzał" podobnie jak ty, ale gdy zauważył jak szybko opakowania gier niszczą się trzymane na półce bez dodatkowych zabezpieczeń, szybko kupił swój zestaw folijek.
Kwestia priorytetów - moim jest w tym przypadku zachowanie jak najlepszego stanu gier.