Jak uratować hologram?

Zaczęty przez zircco, Wrzesień 12, 2015, 06:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

zircco

Witam wszystkich, czy ktoś próbował "ratować" nalepki hologramu z pudełek, które nie nadają się już do użytku? Posiadam kilka pudełek zniszczonych na tyle, że w zasadzie nadają się tylko do kosza, ale mają hologramy w całkiem znośnym stanie. Te hologramy chciałbym wykorzystać do pudełek, gdzie hologramy są uszkodzone lub w ogóle ich nie ma.

Janusz

Myślałem o tym kiedyś, ale nie znalazłem dobrego sposoby. W zasadzie hologramy są po to żeby je nakleić i nie odklejać. Też mam kilka pudełek zdezelowanych do wyrzucenia, ale przez wzgląd na hologram leżą odłogiem w półce. Może ktoś zna jakiś sposób?

Swego czasu myślałem, żeby się skontaktować z jakąś firmą robiącą takie naklejki np. tutaj http://www.ebay.com/itm/196-HOLOGRAM-TAMPER-PROOF-SECURITY-WARRANTY-VOID-STICKER-LABEL-SEALS-0-4-X0-4-/221725044610?hash=item339fd7af82 i spróbować zamówić sobie repliki tych z PSXa, ale jakoś nie doszło to do skutku.

zircco

Wczoraj przed napisaniem tego wątku tez przeszukiwałem firmy, które mogłyby takie coś zrobić ;D Jeśli chodzi o kwestię techniczną mogę zrobić szablon graficzny hologramu ;)

Janusz

Pytanie czy te firmy to zrobią i czy nie narusza to jakiś praw?

zircco

Narusza i raczej to byłby argument, że tego nie zrobią ;)

Janusz

Pytanie co dla nich ważniejsze, bo może by się udało trafić na takiego dla którego byłby to zarobek. Taki hologramy można by wykorzystać choćby do naklejania na zmienniki big boxów ;)

Szesz

Hologramy z mojej legitki studenckiej kiedyś odklejałem nad parą z włączonego czajnika z wrzącą wodą w środku przy pomocy skalpela modelarskiego w obsadce. Nie wiem jak zadziałałby taki patent z hologramami PlayStation, może warto spróbować? : )