Hmm, no tutaj jest różnie. To może podam plusy i minusy każdego regionu.
PAL:Pudełka "Black Label" te grube są atrakcyjne, przede wszystkim dlatego że są one jednakowe... w większości. Mam kilka wersji gdzie czcionka jest dziwnie mała i wygląda to jak słaba podróba. Niektórzy wydawcy mieli swoje trochę mniejsze pudełka, co niszczy ład na półce. No i muszę wspomnieć o wydaniach wielopłytowych, są to pudełka CD na >4 płyty :/ Co jest większe i szersze i również psuje to kolekcję (szczytem jest Tomb Raider, gdzie jest właśnie to pudełko a ma ona tylko jedną płytę! Nie rozumiem tej głupoty).
Ja te gry dzielę na 2 grupy (zwykłe i mniejsze oraz te podwójne). Jest trzecia grupa, dla platynowych edycji. które też mają różnego rozmiaru pudełka.
NTSC-J:Tutaj mamy "White Label" które wyglądają ładnie tylko że też pudełka są różne, zwykłe CD, podwójne CD i typowe gruba dla PS. Odstraszają japońskie czcionki na grzbietach, które uniemożliwiają zidentyfikowanie gry

Gry w edycji "PlayStation The Best" są w zwykłych pudełkach CD. Problem jest ten sam co w PAL. Mają za to unikatowe okładki, które dla zwykłej kolekcji warto posiadać.
Denerwujące jest mieszanie tych wersji z wersjami PAL. Wyróżniają się BARDZO w kolekcji... kolejna grupa w kolekcji.
NTSC-U:Tu jest jeszcze gorzej

Do znanych nam rodzajów pudełek, dochodzę te takie duży Box-y, które czasem są kartonowe, a czasami plastikowe. Tak, dla tych gier mam kolejną grupę w kolekcji! Najczęściej są te same okładki co w wersjach PAL. Są też takie lewe pudełka (ja je tak nazywam) gdzie frontem pudełka jest jego tył

Które wydania są moim zdaniem najlepsze? Dla mnie, osobiście najbardziej podobają się Box-y z NTSC-U. Czuję że posiadam jakąś unikatową grę

Potem stawiam gry PAL z Black Label, te typowe grube. Są najładniejsze, stylowe i charakterystyczne dla PS1. Na trzecim miejscu stawiam grube wydania japońskie (WL).
Najbardziej znienawidzone przeze mnie wydania, to ten w zwykłych pudełkach CD. Nie mają one duszy PlayStation.