Ukryte kody w grach PSX i nie tylko.

Zaczęty przez Morden, Marzec 05, 2026, 07:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Morden

Obserwuję na Twitterze konto Bo, który regularnie puszcza wcześniej nieznane kody i cheaty z różnych gier. Nie ogranicza się do PlayStation, ale daje ich na tyle dużo, że postanowiłem podlinkować. Bawi się również w odkluczanie wersji demo zdejmując limity, udostępniając menu itd. Często wersje demo to tak naprawdę wczesne wersje pełnych gier z zakluczonymi funkcjami.

W tym tygodniu pisał o nieinteraktywnym demie Destruction Derby i udostępnił patch przywracający interaktywność.

To przypomniało mi o nieinteraktywnym demie Deathtrap Dungeon. Gra wyglądała wtedy bardzo interesująco i bardzo chciałem ją przetestować. Po wielu latach natknąłem się na klip w którym ktoś prezentował patch przywracający możliwość gry w dokładnie to demo. Wspomniałem o tym w komentarzu pod patchem dla Destruction Derby i okazało się że Bo znalazł w grze ukryty i wcześniej niepublikowany kod. Po wklepaniu go na ekranie startowym możemy zobaczyć "grupowe zdjęcie" twórców.

Polecam jego konto. Naprawdę sporo ciekawostek.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Janusz

Cytat: Morden w Marzec 05, 2026, 07:43W tym tygodniu pisał o nieinteraktywnym demie Destruction Derby i udostępnił patch przywracający interaktywność.

Widziałem właśnie na X wrzutę. Myślę warto zaobserwować bo nieraz nie do pomyślenia co się czasem na tych płytach i w kodach zapodziało.