Dobrze wiedzieć, że nie jestem sam w zbieraniu co jakiś czas samych krążków

i dzięki za ciepłe słowa dot. projektu. W zasadzie był spontaniczny, wcześniej chciałem dopasować te gry do pudełek od PS3, ale kupno regału zmieniło moje zdanie (więcej zmieści się płyt w Jewel Case).
Tak wyglądał początkowy projekt:

Oparty na templejcie stąd:

Ale jak wspomniałem wyżej, plany zostały nieco zmienione. Co do Jewel Case;
Kolorowa wersja tylnej okładki prezentuje się tak:

I template od środka (jest kolorowy!):

Przód to po prostu okładka EU, ale myślę co wykombinować w miejsce hologramu Sony. Kolejne logo było by kiepskim pomysłem, może zamówienie srebrnych naklejek z ebay/aliexpress?
Brzeg ze znakami jest inspirowany pudełkiem Sonic Adventure NTSC-J od Dreamcasta:

I ma się też odwoływać do amerykańskich wersji gier:

Druk jest czarno biały z dwóch powodów: 1. ZaCebulowałem w kwestii kolorowego tuszu. 2. Chciałem sprawdzić czy będzie dobrze rozmieszczony w pudełku. Niestety nie, muszę troszke przesunąć brzegi.
Mimo wszystko te pudełka kojarzą mi się z latami 90-tymi i ruskimi tłokami :-)
Ahh, złote czasy. Pamiętam jak za dzieciaka jeździło się na giełdę i kupowało bootlegi. Niektóre o dziwo, wyglądały fantastycznie!

To by był nawet dobry pomysł na kolejną inicjatywę na strefie. Baza zastępczych okładek dla normalnych pudełek CD. Dobry projekt, na dobrym papierze od drukarza i nie jedna płyta nabierze blasku w kolekcji.
Nie widzę problemu żeby wrzucić finałowy template. Tak naprawdę każdy może się dorzucić, projektując do niego okładkę której mu brakuje. Widziałem w osobnym temacie prośby o dobre skany okładek, można by sobie wzajemnie pomóc