Aktualności

Okładkowe szaleństwo w Warcraft II

Janusz · 2126

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Marca 16, 2016, 19:38:30
Dostałem dziś prezent od @jakubb'a w postaci Warcrafta II i chciałem się podzielić z Wami pewną ciekawostką. W trakcie omawiania szczegółów wysyłki @jakubb zauważył, że okładka tylna w grze jest mniejsza niż przednia i instrukcja, tzn. pochodzi z tego małego pudełka na gry do PSX, a cała reszta jest jak w normalnym. Uznałbym, że to jakiś składak, ale mam swojego Warcrafta, tyle że wersję niemiecką (okładki, gra po ang.) i okazało się, że w nim również jest taka konfiguracja, czego przedtem nie zauważyłem :) Ciekawi mnie czy w innych waszych też tak jest, ma ktoś może tę grę u siebie? Zakładam, że nie w zawsze taki układ występował, ale nie od dziś wiadomo że na początku Sony w wielu elementach było dość niekonsekwentne czego tutaj zapewne mamy kolejny przykład. :)

Offline Wagabunga

Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2016, 11:54:13
A to dziwne, bo mój Warcraft ma normalną okładkę, zarówno z przodu jak i tylną. Ciekawe :)

"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2016, 12:51:39
A w jakiej wersji językowej masz tylną okładkę? Wszystko po angielsku? W moim przypadku jeden ma niemiecką, a drugi angielską i szwedzką.

Offline Wagabunga

Odpowiedź #3 dnia: Marca 18, 2016, 13:08:29
Dokładnie taką jak poniżej, wyłącznie po angielsku. A przed chwilą sprawdziłem zdjęcia na eBayu i faktycznie, niektóre okładki (np. włoskie) są mniejsze :D

"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2016, 13:25:49
Widocznie SCEE przykładało się jedynie do brytyjskiego rynku co mnie nie dziwi :)

SMF spam blocked by CleanTalk