Aktualności

Nowe pudełka na gry z hologramem

Janusz · 13995

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #15 dnia: Lipca 30, 2015, 12:15:24
Póki co cisza, ma dać znać jak dojdzie dostawa.

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 04, 2015, 23:30:39
Koniecznie napisz jak już będzie coś wiadomo. Ja już się zastanawiam ile sztuk by mi się przydało ;D

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #17 dnia: Września 12, 2015, 18:35:52
Udało mi się znaleźć dojście do jednego sprzedawcy i jest 500 pudełek do rozdysponowania tylko cena spora... Dalej wolałbym źródło znaleźć bo tak jak pisałem nie wierzę, że się gdzieś takie liczby potrafiły uchować, a kupno u dystrybutora to zawsze dużo większe koszty. Tak czy siak wychodzi 240 euro za 100 nowych pudełek z hologramem i wyrytymi napisami. Udało się jakiś rabat wydostać i w tej cenie byłoby 120 pudełek co daje chyba ok. 8,50zł za jedno. Całość zamówienia to ponad tysiak więc i jeszcze do tego wysyłka. Co myślicie Panowie?

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2015, 11:35:13
Chetnie bym wzial 10 sztuk pudelek jesli byla by mozliwosc. Reszta kolegow tez pewnie wziela by chociaz po 2, 3 sztuki.

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #19 dnia: Września 15, 2015, 11:58:36
Wydaje mi się to trochę drogo. Na początku tematu podawałeś link z eBay do 50szt za 80EUR.
Łatwo policzyć, że wychodziło 1,6EUR/szt=6,70zł/szt.
Niby przy kilku sztukach to nie jest duża różnica, ale jak ktoś kupi np 20, to już tak.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2015, 13:15:34 wysłana przez G-R-Z-E-C-H »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #20 dnia: Września 15, 2015, 14:38:14
Tamten wysyp to była okazja i trzeba było brać chyba wtedy. Tutaj jeszcze wysyłka dochodzi i nie będzie tania niestety bo sprzedawca mi napisał, że ponad 40 euro, więc mało intratny interes. Trzeba szukać czegoś innego.

Podpytałem przynajmniej o pochodzenie pudełek i według sprzedawcy są one po jakiś grach, tzn. mają gry rozfoliowują je, wyciągają co w środku i sprzedają. Ciekawe jaki crap/crapy ostały się w liczbie 500 sztuk.

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #21 dnia: Września 15, 2015, 14:46:25
Mam siostrę w Niemczech i pytałem kiedyś ile by kosztowała wysyłka do niej. Mówiła, że często są za darmo, a przy tej aukcji z eBay chyba 3,95EUR...twierdzi, że wysyłka z DE do PL (od niej) to max 10EUR.
Tak czy inaczej, może przyjedzie do PL na święta w grudniu, to planuję ją pomęczyć o przywiezienie mi fajnego prezentu ;D

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #22 dnia: Września 15, 2015, 16:54:08
Bodzio, te pudelka pewnie z gier typu Milionerzy lub tym podobne nie warte uwagi i zalosne tytuly. Oczywiscie bez obrazy dla nikogo. Moze trafi sie kiedys okazja na boxy do gier i uda sie za w miare fajne pieniadze kupic. Czasem koszty przesylki/wysylki 2x przekraczaja wartosc samego pudelka, a to boli najbardziej, zreszta to sie tyczy wszystkiego co kupujemy elektronicznie, przez internet. Jednak dalej sie pisze na pudelka jesli juz podejmiemy wspolny zakup.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2015, 17:01:11 wysłana przez Skuderia »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #23 dnia: Września 15, 2015, 20:59:14
Dla mnie to za dużo więc nie podejmę się organizacji. Co do Milionerów to masz rację. Kiedyś na allegro było chyba kilkadziesiąt gier z Yetim, do niedawna się szlajały same płyty z okładkami. Ktoś pewnie kupił same pudełka, zresztą sam mam jakiś Quiz Disneya na PS2 w folii w liczbie kilkunastu sztuk i się tego pozbyć nie mogą.

Przy okazji z Milionerami bym uważał, tytuł wydaje się żałosny, ale z tego co kojarzę w takiej Wielkiej Brytanii to jedna z najlepiej sprzedających się gier w historii, która występuje bodaj w TOP10 :)

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #24 dnia: Września 16, 2015, 23:13:54
Ej! Grałem w demko milionerów i to całkiem wciągająca gra była! Przynajmniej za dzieciaka ;)

Offline Hoipolloi

Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 29, 2017, 17:27:32
Bodzio, czy od momentu założenia tego wątku coś się zmieniło z dostępnością / źródłem pudełek zamiennych na PSX'a? W sensie czy udało Ci się dotrzeć skąd można się zaopatrzyć w opakowania? Powoli zaczynam kolekcjonować stare tytuły na szaraka i niestety większość gier i ich opakowań, które zakupiłem jest w stanie tragicznym, połamane, porysowane, itp. Stąd też po forum szukałem takiego wątku i trafiłem tutaj. Niestety nie widzę by była jakaś informacja gdzie można się zaopatrywać w pudełka obecnie. Dlatego jak ktoś jest w temacie to byłbym wdzięczny za informację, w jakiej kwocie i gdzie można dostać takie opakowania.

Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 29, 2017, 17:53:34
Jasne, cały czas monitoruję rynek, ale niestety trochę chyba zaspaliśmy z tymi zakupami. Trzeba było wtedy mniej więcej co ten wątek powstawał kupić w hurcie tego sporo, bo cenowo o taką okazję będzie trudno. Na chwilę obecną jeden sprzedawca znów na ebay.de sprzedaje nowe pudełka, ale cenowo wychodzi coś ponad 20zł za pudełko.

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XPS1+-+Original+Leerh%C3%BClle+.TRS0&_nkw=PS1+-+Original+Leerh%C3%BClle+&_sacat=0

W tym przypadku lepiej kupić u Mateusza chyba bo może przy większej liczbie coś zejdzie z ceny.
https://www.olx.pl/oferta/nowe-gry-shoot-w-folii-playstation-1-nowe-pudelko-box-psx-ps1-psone-CID99-IDdsDIH.html#44e72d348b
https://www.olx.pl/oferta/nowa-gra-w-folii-hot-shot-nowe-pudelko-psx-ps1-CID99-IDeYQQZ.html#44e72d348b

On właśnie pomyślał przyszłościowo i zamówił te gry wtedy co się w tysiącach kopii zaczęły pojawiać na niemieckim ebayu.

SMF spam blocked by CleanTalk