Aktualności

Najgorsze okładki gier PSX

Janusz · 11646

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Lipca 07, 2016, 14:05:30
Mieliśmy (chyba) temat z najlepszymi naszym zdaniem okładkami gier na PSX, więc może by tak odwrócić temat i podyskutować o tych najbrzydszych?

U mnie zdecydowanie taki ranking wygrywa okładka gry Mobile Light Force. Nie znam drugiej równie skopanej okładki. Wiadomo wizualnie można dyskutować, ale tak mi ta okładka pasuje do gry jak róż do PSXa. U dołu gameplay:

Online SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Lipca 07, 2016, 15:10:03

Offline Lothar

Odpowiedź #2 dnia: Lipca 07, 2016, 20:12:12
Breath of Fire 3. Pokraka jakich mało. Paskudna. Dobrze że mam wersje ntsc-u.

« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2016, 20:35:22 wysłana przez Bodzio »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Lipca 07, 2016, 20:35:49
Chyba bym lepszą w Paint zrobił :)

Offline Lothar

Odpowiedź #4 dnia: Lipca 07, 2016, 20:52:18
Dzięki za edycję. Wkleiłem zły link i miałem edytować ale mi telefon ważny zadzwonił. :)

Offline Manifesto

Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2016, 10:29:08
Haha, miałem wkleić okładkę BoF 3, ale Lothar mnie wyręczył. Najpaskudniejsza okładka erpega wszech czasów. Dobrze, że przy części czwartej już dali taką samą okładkę jak wersja amerykańska.

Okładka pierwszego Suikodena również - moim zdaniem - jest brzydka. Może nie tak jak BoF 3 ale jednak.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #6 dnia: Lipca 09, 2016, 11:11:30
Mi ona zawsze się kojarzyła z rynkiem NTSC-J tak bardzo, że na początku myślałem że stąd pochodzi, a nie z PAL. Apropo jRPG to ta też mnie negatywnie zaskoczyła. Jak na takie wydanie to ewidentnie mogli się lepiej postarać, choć może do "najgorszych" bym jej nie zaliczył to do słabych już tak.

Offline repip

Odpowiedź #7 dnia: Lipca 09, 2016, 11:58:18
Wszystkie z Sonowskiej serii 2in1 tego typu, robione w wordzie kurde, bo to nawet paint nie jest

Offline Manifesto

Odpowiedź #8 dnia: Lipca 09, 2016, 12:47:37
Mi ona zawsze się kojarzyła z rynkiem NTSC-J tak bardzo, że na początku myślałem że stąd pochodzi, a nie z PAL. Apropo jRPG to ta też mnie negatywnie zaskoczyła. Jak na takie wydanie to ewidentnie mogli się lepiej postarać, choć może do "najgorszych" bym jej nie zaliczył to do słabych już tak.

E tam, nie jest tak źle, na żywo to wygląda o wiele lepiej. W porównaniu do BoF 3 po prostu pięknie ;)

Edit
Zresztą to nie okładka tylko wizerunek pudełka. Sama okładka gry w boxie wygląda zupełnie inaczej:

« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2016, 12:49:48 wysłana przez Manifesto »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #9 dnia: Lipca 09, 2016, 13:23:07
Ano, ale to pierwsze co widzimy kupując ją. Mdła kolorystyka i ta czcionka FOUR Amazing RPGs! A fuj ;)

@repip Nie trawię tych okładek tak bardzo, że aż się krzywię jak je widzę na aukcjach. Sam pomysł bardzo dobry, choć dobór tytułów nieraz ciekawy, ale wydanie i te okładki wołają o pomstę do nieba.

Offline Don

• Zasłużony
  • Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: Hoobertoo_PL
Odpowiedź #10 dnia: Lipca 09, 2016, 13:49:54
A ja Suikodena będę bronić bo okładka ma klimat. Jak na razie rzeczywiście BoF III wygrywa w cuglach. I chyba swego czasu nie był żadnym niszowym RPG (w czołówce też go nie było).

Offline Manifesto

Odpowiedź #11 dnia: Lipca 09, 2016, 14:01:42
Może i klimat Suikoden ma, ale i tak jest brzydki jak noc listopadowa ;)

Zgadzam sie, ze wszytskich okładek w tym wątku BoF 3 póki co jest najbrzydszą. Dla porównania amerykańska okładka BoF 3, jak można było wypuścić takiego potworka jak okładka wersji PAL

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #12 dnia: Lipca 09, 2016, 14:29:09
Według mnie okładka Suikodena jest w porządku :)

Online SALADYN

Odpowiedź #13 dnia: Lipca 09, 2016, 15:04:46
Co powiecie o okładkach z MGS w wydaniach NTSC ?

Ktoś powie że to minimalizm a ja tu widzę kompletny brak pomysłu. MGS w europie został wydany trzy miesiące po amerykańskiej premierze, taka obsuwa zaowocowała o niebo lepszą okładką z szkicem Shinkawy. Stało się to zresztą tradycją aż do MGS4 gdzie po raz pierwszy zastosowano render.

Offline Manifesto

Odpowiedź #14 dnia: Lipca 09, 2016, 17:20:09
Okładka MGS ntsc-u jest słaba, znacznie gorsza niż PAL, ale ja bym jej nie określił mianem brzydkiej, tylko pustej, bowiem tam prócz loga właściwie nic nie ma.

Kolejny potworek:

SMF spam blocked by CleanTalk