Aktualności

Kolekcjonerskie wydania gier PAL i NTSC-U

Janusz · 8047

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Września 03, 2014, 16:15:25
Nie jest tego wcale tak dużo, więc proponuję zebrać skarby w jednym miejscu. Łatwiej będzie potem wyszukiwać je choćby na ebayu. 

Kolekcjonerka GTA i Driver 2 - chyba najpopularniejsze kolekcjonerskie wydania gier w PAL, choć Driver 2 w takim wydaniu jest dużo rzadszy niż GTA, które stosunkowo często pojawia się na allegro.

Final Fantasy VIII - pewnie nie znam wszystkich, ale z tych co znam to najładniejsza kolekcjonerka na PlayStation w PAL. Koszulka, memorka, plakat, gra, piękne opakowanie - no cóż chcieć więcej? Manifesto wybacz, ale podkradłem Ci jedną fotkę ;)

Metal Gear Solid - wersja wydana chyba tylko na niemieckim rynku, choć wypadałoby to zweryfikować, niemniej ciekawe wydanie.

« Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 17:14:22 wysłana przez Bodzio »

Offline Manifesto

Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2014, 16:24:16
Widzę Bodzio że zapodałeś moje zdjęcie FF VIII :D Może by tak temat rozszerzyć na wersje NTSC? Z przyjemnością wrzucę zdjęcia swoich Lunarów :)

Offline ufix

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2014, 16:39:29
To wydanie MGSa zawierało coś oprócz dwóch gier w kartoniku?

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2014, 16:49:38
Może być i NTSC-U bo w sumie też nie ma tam tego aż tak wiele. Mogą być też zdjęcia z internetu. Jak coś ktoś zna to wrzucać. Co do Twojej jednej fotki to przyznaję się bez bicia zwędziłem ;) Nawet o tym wspomniałem w 1 poście, ale niechlujnie tag wkleiłem i nie wyświetlił się opis FFVIII. Mam nadzieję nie masz mi tego za złe. Twoja fotka najlepiej oddaje zawartość pudełka. :)

Z tego co pamiętam to w środku są tylko 2 gry. Podobny zestaw wyszedł też w angielskiej wersji, ale jest nie pionowy, tylko poziomy. Zresztą stanowczo gorzej wygląda. Tu jest u dołu.

Jeśli szukasz wypasionego zestawu MGS to jest jeszcze kolekcjonerka ala ta od FFVIII. Przypomniała mi się przy okazji :)

« Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 17:24:49 wysłana przez Bodzio »

Offline Manifesto

Odpowiedź #4 dnia: Września 03, 2014, 17:10:13

Zrobiłem zdjęcia drugiej części gry (pierwszą również posiadam, ale nie jest tak okazale wydana jak druga). Na uwagę zasługuje świetnie wydana instrukcja w wersji "hard cover", oraz replika naszyjnika jednej z bohaterek gry. Gra ma aż 5 płytek, a jest równie miejsce na szóstą (z adnotacją na nalepce, że płyty demo należy szukać w innej grze wydanej przez Working Designs - Vanguard Bandits - ot taki mały trick wydawcy ;).

Odnośnie zdjęcia FF VIII - nie ma problemu :)

Edit - nie wiem kto wpadł na pomysł, aby do kolekcjonerskiej edycji MGS-a wrzucić wersję platinum - jak dla mnie to kuriozum.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 17:16:58 wysłana przez Manifesto »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #5 dnia: Września 03, 2014, 17:20:49
Piękna sztuka, choć biel FFVIII i tak bardziej mi się podoba. Dużo dałeś jeśli to nie tajemnica? Swoją drogą Lunar 2 wyszło w jakiejś normalnej wersji bo odnoszę wrażenie przeglądając ebayu, że to jedna z nielicznych gier, których kolekcjonerskie wydanie jest dużo łatwiej dostępne niż zwykłe.

Edit, a wiesz, że nie zauważyłem tej platyny, faktycznie porażka ;/ Pewnie mieli na zbyciu i zrobili bundla. W tym niemieckim wydaniu są na szczęście premierowe wersje, choć język zniechęca przed zakupem.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 20:46:20 wysłana przez Bodzio »

Offline Manifesto

Odpowiedź #6 dnia: Września 03, 2014, 17:26:32
Z tego co wiem Lunary wyszły tylko w takiej edycji, aczkolwiek często ludzie sprzedają je na eBayu w wersji niepełnej (np. samo pudełko z płytami). Working Designs wydało 3 gry w takich boxach - oprócz Lunarów również Arc the lad Collection, którego jeszcze nie posiadam.
Odnośnie ceny - zapłaciłem niestety sporo - z wysyłką wyszło prawie 350 zł (stan płyt bardzo dobry). Drogo, ale moim zdaniem warto, bo gra jest po prostu świetna.

Offline ufix

• Kapral
  • *
Odpowiedź #7 dnia: Września 04, 2014, 11:00:24
Jeśli szukasz wypasionego zestawu MGS to jest jeszcze kolekcjonerka ala ta od FFVIII. Przypomniała mi się przy okazji :)

No taka kolekcjonerka to rozumiem ;) Trzeba się będzie rozejrzeć na ebayu.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #8 dnia: Września 09, 2014, 17:43:36
Ta kolekcjonerka też ciekawa, wygląda jak big box na PC. W pudełku oprócz gry znajdował się zegar. Szukałem kiedyś na ebyu ale nie znalazłem jej nigdy.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #9 dnia: Października 01, 2014, 22:52:42
Jest i inne wydanie kolekcjonerskie Tomb Raider i to w PAL choć zarezerwowane jedynie dla Australii i Nowej Zelandii. http://www.ebay.co.uk/itm/TOMB-RAIDER-1-2-3-Collectors-edition-Playstation-PS1-NEW-SEALED-game-BOX-Rare-/271616061824?pt=UK_PC_Video_Games_Video_Games_JS&hash=item3f3d943180

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #10 dnia: Marca 23, 2015, 20:59:57
Dodałbym jeszcze Castlevania - Symphony of the night limited edition.
Sprzedała się ostatnio za zaporową cenę, mimo nie pełnej zawartości. http://allegro.pl/castlevania-sotn-limitowana-edycja-psx-ps1-i5160215359.html

Offline nwc

• Kapral
  • *
Odpowiedź #11 dnia: Marca 23, 2015, 21:13:41
Zaporową cene? 300-500zł normalna cena za SOTN

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #12 dnia: Marca 23, 2015, 21:23:07
Dla mnie zaporowa :). Obserwuje allegro od roku i nie widziałem jeszcze by ktoś za takie pieniądze sprzedał grę na ps1 :)

Offline Manifesto

Odpowiedź #13 dnia: Marca 23, 2015, 21:53:47
Sam sprzedałem Suikodena II w PALu za 500 zł. Ta cena za Castlevanie wcale nie jest jakaś szokująca. Choć ja osobiście za tą grę tyle bym nie zapłacił (mam wersję ntsc-u za 150 zł mniej niż na tej aukcji i jestem zadowolony), ponad 300 zł mogę zapłacić jedynie za "pełnokrwiste" RPG :)

SMF spam blocked by CleanTalk