Powiedzcie mi jak w waszych kolekcjach wyglądają zakupy w przypadku gier PAL, które ukazały się w różnych wydaniach, chodzi mi głównie o pudełka i okładki. Wiadomo, że większość z nas woli premierowe wydania i gdyby Sony nie zrobiło bałaganu to by wystarczyło, ale niestety jeżeli chodzi o premierowe gry mamy dość zróżnicowane wydania gier - mamy np. jeden tytuł powiedzmy Tekken w kilku wariantach jeżeli chodzi o pudełko - w klasycznym, w mały, w big boxie, a nawet w tekturowym. Podobnie jeżeli chodzi o okładkę, możemy kupić Tekkena z okładką zajmującą cały front, jak i tą z późniejszych wydań z paskiem PlayStation u dołu. Moje pytanie, czy przy zakupach preferujecie jakieś konkretne wydanie, a może nie zwracacie na takie szczegóły uwagi?
W moim przypadku jeżeli chodzi o pudełka to staram się kupować gry w tych powiedzmy podstawowych boxach z prostej przyczyny - po prostu lepiej to wygląda na półce, zwłaszcza jeżeli mamy do czynienia z seriami. Oczywiście nie jestem konsekwentny gdyż przede wszystkim zakupy determinuje u mnie cena, ale wkurza mnie np. jak mam Crash 1 w big box, Crash 2 w tym małym pudełku i Crash 3 w normalnym. Na półce nie wygląda to za fajnie. Oczywiście taki Crash 1 w big box ma większą wartość niż w zwykłym wydaniu dlatego kiedyś kupując sobie wersję w zwykłym pudełku zostawię i tą, ale te gry w małych na pewno pogonię jak się będzie dało. A więc jako priorytet wybieram klasyczne pudełka, potem big box'y, a potem małe. W przypadku tych ostatnich będę chciał się kiedyś wszystkich pozbyć o ile się będzie dało bo np. takie Soul Blade nie widziałem w innej wersji póki co. W przypadku dużych będę je zostawiał i polował na klasyczne.
Jeżeli chodzi o okładki to tutaj jestem bardziej tolerancyjny i w zasadzie nie wybrzydzam, byleby była premiera choć nie ukrywam, że milsze memu oku są te z początków dystrybucji bez paska, więc jak jest okazja to staram się je kupować w pierwszej kolejności.