Aktualności

Jak uratować hologram?

zircco · 4710

Offline zircco

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 9
    • Magazyn Gier
dnia: Września 12, 2015, 06:10:31
Witam wszystkich, czy ktoś próbował "ratować" nalepki hologramu z pudełek, które nie nadają się już do użytku? Posiadam kilka pudełek zniszczonych na tyle, że w zasadzie nadają się tylko do kosza, ale mają hologramy w całkiem znośnym stanie. Te hologramy chciałbym wykorzystać do pudełek, gdzie hologramy są uszkodzone lub w ogóle ich nie ma.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #1 dnia: Września 12, 2015, 09:00:10
Myślałem o tym kiedyś, ale nie znalazłem dobrego sposoby. W zasadzie hologramy są po to żeby je nakleić i nie odklejać. Też mam kilka pudełek zdezelowanych do wyrzucenia, ale przez wzgląd na hologram leżą odłogiem w półce. Może ktoś zna jakiś sposób?

Swego czasu myślałem, żeby się skontaktować z jakąś firmą robiącą takie naklejki np. tutaj http://www.ebay.com/itm/196-HOLOGRAM-TAMPER-PROOF-SECURITY-WARRANTY-VOID-STICKER-LABEL-SEALS-0-4-X0-4-/221725044610?hash=item339fd7af82 i spróbować zamówić sobie repliki tych z PSXa, ale jakoś nie doszło to do skutku.

Offline zircco

• Starszy sierżant
  • *
    • Magazyn Gier
Odpowiedź #2 dnia: Września 13, 2015, 06:28:43
Wczoraj przed napisaniem tego wątku tez przeszukiwałem firmy, które mogłyby takie coś zrobić ;D Jeśli chodzi o kwestię techniczną mogę zrobić szablon graficzny hologramu ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3 dnia: Września 13, 2015, 08:50:28
Pytanie czy te firmy to zrobią i czy nie narusza to jakiś praw?

Offline zircco

• Starszy sierżant
  • *
    • Magazyn Gier
Odpowiedź #4 dnia: Września 13, 2015, 09:26:35
Narusza i raczej to byłby argument, że tego nie zrobią ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #5 dnia: Września 13, 2015, 11:13:04
Pytanie co dla nich ważniejsze, bo może by się udało trafić na takiego dla którego byłby to zarobek. Taki hologramy można by wykorzystać choćby do naklejania na zmienniki big boxów ;)

Offline zircco

• Starszy sierżant
  • *
    • Magazyn Gier

Offline Szesz

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #7 dnia: Października 03, 2015, 22:55:49
Hologramy z mojej legitki studenckiej kiedyś odklejałem nad parą z włączonego czajnika z wrzącą wodą w środku przy pomocy skalpela modelarskiego w obsadce. Nie wiem jak zadziałałby taki patent z hologramami PlayStation, może warto spróbować? : )

Offline zircco

• Starszy sierżant
  • *
    • Magazyn Gier
Odpowiedź #8 dnia: Października 05, 2015, 14:12:20
Spróbuję jak wrócę do domu (za kilka dni ;p)

SMF spam blocked by CleanTalk