Dyskusja o grach z polskiej dystrybucji

Zaczęty przez Janusz, Listopad 03, 2014, 21:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Ciekawe wydanie, zwłaszcza ta okładka wewnętrzna. Gra z późniejszego okresu więc i języka polskiego całkiem sporo i nawet idzie go zrozumieć :)

AdrianKonin

loompy100

Sorki za post pod postem, ale wpadło mi w ręce ostatnio coś takiego :

Mała broszura z zapowiedzią Crasha i Minikatalog od Namco
Dodatkowo wpadł Spyro i Tekken 3 z polską okładką :)

Janusz

Ale skarby! Zwłaszcza katalog od Namco ciekawy. Mam podobny, ale nie z polskiej dystrybucji, a i zapowiedź Crasha wyjątkowa! Fajnie, że się z nami tym podzieliłeś. Post pod postem uzasadniony jak najbardziej ;)

loompy100

Niby nic, kilka skrawków papieru, a cieszy jak nie wiem :) Szkoda, że u nas tak mało było takich broszur, reklam i gier z polskimi okładkami, no ale przez to każdy taki papierek cieszy o wiele bardziej :)

Janusz

Dokładnie, tak to byśmy pewnie tego nawet nie odczuli.

PanKasta

Wiem, że strasznie odkopuję temat, ale w moje ręce wpadła gra, która totalnie mnie zaskoczyła - premierowa Fifa 2004, której tylna okładka i instrukcja są WYŁĄCZNIE po polsku. Przeglądając ten wątek wychodzi na to, że jest drugą grą (obok Księgi Dżungli), której opis jest tylko w języku polskim. Nawet informacje na czarnym tle o znakach towarowych są po polsku.

Odpalając płytę czułem delikatną ekscytację licząc że sama rozgrywka również będzie w ojczystym języku - niestety nie :)) domyślnym okazał się angielski z możliwością zmiany na szwedzki lub holenderski.

Co powiecie na taką znajdkę? Czy tylko ja jestem zaskoczony premierową grą z polskim opisem? Trochę się nagimnastykowałem i nie znalazłem nigdzie o niej informacji, a aktualne i zakończone aukcje na Allegro nie pokazały mi ani jednej polskiej wersji tej gry.

Poniżej zdjęcia:

hankie

Ooo i to przedostatnia Fifa na PSX :)
Naprawdę fajnie to wygląda, ale na bank nie zakładałbym polskiego języka, chociaż zawsze warto pomarzyć. Miło się czyta okładkę:)

Janusz

Takich gier na pewno jest więcej. :) Kto jest na jej okładce? Nie czasem Frankowski? Jak dobrze kojarzę Fifa 2005 z polskiej dystrybucji podobnie wygląda w temacie okładek.

mariusz391

Cytat: Bodzio w Wrzesień 22, 2021, 17:02Takich gier na pewno jest więcej
Oczywiście że jest więcej, chociażby Harry Potter i Komnata Tajemnic
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gra-harry-potter-i-komnata-tajemnic-pl-bdb-psx-ps1-i8091279792.html
Wszystko po polsku, poza samą grą :P

Janusz

mariusz391

Cytat: Bodzio w Wrzesień 22, 2021, 17:21W tej kwestii mnie nie musisz przekonywać
Ty zrób wreszcie ten artykuł o ruskich tłokach i ich polskich wersjach :D

Janusz

Za mało mam materiału by to spiąć, ale wychodzi na to, że to nie były nawet RUSKIE tłoki. ;)

mariusz391

A toś mnie zaciekawił, ale jak nie ruskie to skąd te cuda grafomanii się wzięły?