Aktualności

Dyskusja o grach z polskiej dystrybucji

Janusz · 18297

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #30 dnia: Marca 01, 2016, 00:15:28
Ciekawe wydanie, zwłaszcza ta okładka wewnętrzna. Gra z późniejszego okresu więc i języka polskiego całkiem sporo i nawet idzie go zrozumieć :)

Offline AdrianKonin

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #31 dnia: Marca 02, 2016, 00:34:34
stuard akurat po ang jest.

Offline loompy100

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 2
  • asa
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum.
  • PSN ID: loompy100

Offline loompy100

• Starszy kapral
  • *
  • asa
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum.
Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 17, 2016, 22:48:44
Sorki za post pod postem, ale wpadło mi w ręce ostatnio coś takiego :

Mała broszura z zapowiedzią Crasha i Minikatalog od Namco
Dodatkowo wpadł Spyro i Tekken 3 z polską okładką :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 17, 2016, 23:04:18
Ale skarby! Zwłaszcza katalog od Namco ciekawy. Mam podobny, ale nie z polskiej dystrybucji, a i zapowiedź Crasha wyjątkowa! Fajnie, że się z nami tym podzieliłeś. Post pod postem uzasadniony jak najbardziej ;)

Offline loompy100

• Starszy kapral
  • *
  • asa
Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 17, 2016, 23:14:04
Niby nic, kilka skrawków papieru, a cieszy jak nie wiem :) Szkoda, że u nas tak mało było takich broszur, reklam i gier z polskimi okładkami, no ale przez to każdy taki papierek cieszy o wiele bardziej :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 18, 2016, 08:55:03
Dokładnie, tak to byśmy pewnie tego nawet nie odczuli.

Offline PanKasta

• Starszy szeregowy
  • *
    • Reputacja: 9
  • Steam ID: PanKasta
Odpowiedź #37 dnia: Września 22, 2021, 15:01:19
Wiem, że strasznie odkopuję temat, ale w moje ręce wpadła gra, która totalnie mnie zaskoczyła - premierowa Fifa 2004, której tylna okładka i instrukcja są WYŁĄCZNIE po polsku. Przeglądając ten wątek wychodzi na to, że jest drugą grą (obok Księgi Dżungli), której opis jest tylko w języku polskim. Nawet informacje na czarnym tle o znakach towarowych są po polsku.

Odpalając płytę czułem delikatną ekscytację licząc że sama rozgrywka również będzie w ojczystym języku - niestety nie :)) domyślnym okazał się angielski z możliwością zmiany na szwedzki lub holenderski.

Co powiecie na taką znajdkę? Czy tylko ja jestem zaskoczony premierową grą z polskim opisem? Trochę się nagimnastykowałem i nie znalazłem nigdzie o niej informacji, a aktualne i zakończone aukcje na Allegro nie pokazały mi ani jednej polskiej wersji tej gry.

Poniżej zdjęcia:
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2021, 15:06:33 wysłana przez PanKasta »

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 75
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #38 dnia: Września 22, 2021, 15:03:15
Ooo i to przedostatnia Fifa na PSX :)
Naprawdę fajnie to wygląda, ale na bank nie zakładałbym polskiego języka, chociaż zawsze warto pomarzyć. Miło się czyta okładkę:)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #39 dnia: Września 22, 2021, 17:02:01
Takich gier na pewno jest więcej. :) Kto jest na jej okładce? Nie czasem Frankowski? Jak dobrze kojarzę Fifa 2005 z polskiej dystrybucji podobnie wygląda w temacie okładek.

Online mariusz391

Odpowiedź #40 dnia: Września 22, 2021, 17:18:45
Takich gier na pewno jest więcej
Oczywiście że jest więcej, chociażby Harry Potter i Komnata Tajemnic
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gra-harry-potter-i-komnata-tajemnic-pl-bdb-psx-ps1-i8091279792.html
Wszystko po polsku, poza samą grą :P

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #41 dnia: Września 22, 2021, 17:21:07
W tej kwestii mnie nie musisz przekonywać :)
https://strefapsx.pl/rodzima-dystrybucja-polskie-wydania-gier/

Online mariusz391

Odpowiedź #42 dnia: Września 22, 2021, 17:25:30
W tej kwestii mnie nie musisz przekonywać
Ty zrób wreszcie ten artykuł o ruskich tłokach i ich polskich wersjach :D

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #43 dnia: Września 22, 2021, 17:28:38
Za mało mam materiału by to spiąć, ale wychodzi na to, że to nie były nawet RUSKIE tłoki. ;)

Online mariusz391

Odpowiedź #44 dnia: Września 22, 2021, 17:29:51
A toś mnie zaciekawił, ale jak nie ruskie to skąd te cuda grafomanii się wzięły?

SMF spam blocked by CleanTalk