Aktualności

Daty premier gier na PSX

Janusz · 3470

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Października 19, 2018, 15:01:46
Wie ktoś może lub domyśla się skąd twórcy tekstów na wiki biorą dokładne daty premier gier na PSX, co do dnia? Zawsze mnie to ciekawiło. To samo na psxdatacenter.com, którego daty są bazą dla mojej listy na głównej. Głęboko przez te lata w temacie siedzę i nie znam źródła oficjalnego, które by takie daty podawało. Bardzo często nie mają one przypisów na wiki. Tak sobie ludzie zgadują? Co myślicie?

Offline SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2018, 15:24:04
Czasami jakaś znana seria obchodzi jubileusz i pierwotny developer sam wspomina kiedy miała miejsca oficjalna premiera danej gry. Poza tym są reklamy w prasie/tv albo plakaty których nieodzowną częścią zazwyczaj jest wielgachna data premiery.
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2018, 15:26:08 wysłana przez SALADYN »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2018, 18:02:24
Tak, ale wtedy zwykle widzę na Wiki jest przypis jakiś. Poza tym jak sobie zacząłem to od wczoraj weryfikować to czy to wydawcy czy daty są właśnie często błędnie opisane względem tego co jest wspomniane w grze.

SMF spam blocked by CleanTalk