Nowe pudełka na gry z hologramem

Zaczęty przez Janusz, Lipiec 08, 2015, 10:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Póki co cisza, ma dać znać jak dojdzie dostawa.

G-R-Z-E-C-H

Koniecznie napisz jak już będzie coś wiadomo. Ja już się zastanawiam ile sztuk by mi się przydało ;D

Janusz

Udało mi się znaleźć dojście do jednego sprzedawcy i jest 500 pudełek do rozdysponowania tylko cena spora... Dalej wolałbym źródło znaleźć bo tak jak pisałem nie wierzę, że się gdzieś takie liczby potrafiły uchować, a kupno u dystrybutora to zawsze dużo większe koszty. Tak czy siak wychodzi 240 euro za 100 nowych pudełek z hologramem i wyrytymi napisami. Udało się jakiś rabat wydostać i w tej cenie byłoby 120 pudełek co daje chyba ok. 8,50zł za jedno. Całość zamówienia to ponad tysiak więc i jeszcze do tego wysyłka. Co myślicie Panowie?

Skuderia

Chetnie bym wzial 10 sztuk pudelek jesli byla by mozliwosc. Reszta kolegow tez pewnie wziela by chociaz po 2, 3 sztuki.

G-R-Z-E-C-H

Wydaje mi się to trochę drogo. Na początku tematu podawałeś link z eBay do 50szt za 80EUR.
Łatwo policzyć, że wychodziło 1,6EUR/szt=6,70zł/szt.
Niby przy kilku sztukach to nie jest duża różnica, ale jak ktoś kupi np 20, to już tak.

Janusz

Tamten wysyp to była okazja i trzeba było brać chyba wtedy. Tutaj jeszcze wysyłka dochodzi i nie będzie tania niestety bo sprzedawca mi napisał, że ponad 40 euro, więc mało intratny interes. Trzeba szukać czegoś innego.

Podpytałem przynajmniej o pochodzenie pudełek i według sprzedawcy są one po jakiś grach, tzn. mają gry rozfoliowują je, wyciągają co w środku i sprzedają. Ciekawe jaki crap/crapy ostały się w liczbie 500 sztuk.

G-R-Z-E-C-H

Mam siostrę w Niemczech i pytałem kiedyś ile by kosztowała wysyłka do niej. Mówiła, że często są za darmo, a przy tej aukcji z eBay chyba 3,95EUR...twierdzi, że wysyłka z DE do PL (od niej) to max 10EUR.
Tak czy inaczej, może przyjedzie do PL na święta w grudniu, to planuję ją pomęczyć o przywiezienie mi fajnego prezentu ;D

Skuderia

Bodzio, te pudelka pewnie z gier typu Milionerzy lub tym podobne nie warte uwagi i zalosne tytuly. Oczywiscie bez obrazy dla nikogo. Moze trafi sie kiedys okazja na boxy do gier i uda sie za w miare fajne pieniadze kupic. Czasem koszty przesylki/wysylki 2x przekraczaja wartosc samego pudelka, a to boli najbardziej, zreszta to sie tyczy wszystkiego co kupujemy elektronicznie, przez internet. Jednak dalej sie pisze na pudelka jesli juz podejmiemy wspolny zakup.

Janusz

Dla mnie to za dużo więc nie podejmę się organizacji. Co do Milionerów to masz rację. Kiedyś na allegro było chyba kilkadziesiąt gier z Yetim, do niedawna się szlajały same płyty z okładkami. Ktoś pewnie kupił same pudełka, zresztą sam mam jakiś Quiz Disneya na PS2 w folii w liczbie kilkunastu sztuk i się tego pozbyć nie mogą.

Przy okazji z Milionerami bym uważał, tytuł wydaje się żałosny, ale z tego co kojarzę w takiej Wielkiej Brytanii to jedna z najlepiej sprzedających się gier w historii, która występuje bodaj w TOP10 :)

Wawrzino

Ej! Grałem w demko milionerów i to całkiem wciągająca gra była! Przynajmniej za dzieciaka ;)

Hoipolloi

Bodzio, czy od momentu założenia tego wątku coś się zmieniło z dostępnością / źródłem pudełek zamiennych na PSX'a? W sensie czy udało Ci się dotrzeć skąd można się zaopatrzyć w opakowania? Powoli zaczynam kolekcjonować stare tytuły na szaraka i niestety większość gier i ich opakowań, które zakupiłem jest w stanie tragicznym, połamane, porysowane, itp. Stąd też po forum szukałem takiego wątku i trafiłem tutaj. Niestety nie widzę by była jakaś informacja gdzie można się zaopatrywać w pudełka obecnie. Dlatego jak ktoś jest w temacie to byłbym wdzięczny za informację, w jakiej kwocie i gdzie można dostać takie opakowania.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Janusz

Jasne, cały czas monitoruję rynek, ale niestety trochę chyba zaspaliśmy z tymi zakupami. Trzeba było wtedy mniej więcej co ten wątek powstawał kupić w hurcie tego sporo, bo cenowo o taką okazję będzie trudno. Na chwilę obecną jeden sprzedawca znów na ebay.de sprzedaje nowe pudełka, ale cenowo wychodzi coś ponad 20zł za pudełko.

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XPS1+-+Original+Leerh%C3%BClle+.TRS0&_nkw=PS1+-+Original+Leerh%C3%BClle+&_sacat=0

W tym przypadku lepiej kupić u Mateusza chyba bo może przy większej liczbie coś zejdzie z ceny.
https://www.olx.pl/oferta/nowe-gry-shoot-w-folii-playstation-1-nowe-pudelko-box-psx-ps1-psone-CID99-IDdsDIH.html#44e72d348b
https://www.olx.pl/oferta/nowa-gra-w-folii-hot-shot-nowe-pudelko-psx-ps1-CID99-IDeYQQZ.html#44e72d348b

On właśnie pomyślał przyszłościowo i zamówił te gry wtedy co się w tysiącach kopii zaczęły pojawiać na niemieckim ebayu.