Wyzwanie z kablem SCPH-1050

Zaczęty przez kris82l, Kwiecień 20, 2017, 21:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

kris82l

Witam, chciałbym zaproponować komuś naprawę mojego kabla RGB, jak wiadomo 1050 pasuje tylko do konsol ntsc, próbowałem poprzemieniać piny we wtyczce i w sumie udało mi się osiągnąć kolor jednak jakość obrazu nie była najlepsza, więc poodcinałem część kabelków i miałem lutować na nowo lecz zrezygnowałem, czuję że jak zacznę lutować to już nic z niego nie zostanie.

Jeśli ktoś był by w stanie naprawić mi ten kabel to odwdzięczę się załatwieniem takiego kabla temu kto sprosta zadaniu, prośbę kieruję do stałych bywalców Strefy bo kabla nie chcę wysyłać w ciemno bo nie jest to tania rzecz, wiem że ciężko znaleźć czas na takie grzebanie, jednak liczę że może komuś zależy na oryginalnym kablu RGB i znajdzie chwilę    :)

Mitsu

To ten kabel jest na jp21 zamiast euro?  Czyli wydany na japoński rynek? Jeśli tak to ja się mogę podjąć

kris82l

Dzięki za szybką odpowiedź.
To jest typowy japoński odpowiednik naszego scph-1052, jeśli jest szansa na to że go ogarniesz to wyślij mi dane do wysyłki na pw. i działamy, jak uda Ci się znaleźć sposób w pełni skuteczny to może innym użytkownikom się przyda bo japoński oryginał można trafić o wiele taniej niż europejski :)

Janusz

Dokładnie, jakby się Wam to udało ogarnąć to faktycznie byłoby dobrze dla wszystkich. Japoński kabel jest tańszy i przede wszystkim dużo łatwiej dostępny. Życzę powodzenia!

kris82l

Mitsu dziękuję za naprawę kabla, teraz muszę zapolować  na kabel dla Ciebie, może to chwilę potrwać bo jak na złość teraz nic nie ma, a poza tym z Japonii trochę idzie, koło dwóch tygodni, jeśli nie chce Ci się czekać to oczywiście mogę zapłacić za naprawę, ale to już jak wolisz. Czekam z niecierpliwością :) :) :) piszę tutaj bo skrzynkę masz pełną na pw
Pozdrawiam serdecznie.

Mitsu

Właśnie czytam ze Bodzio robi jakieś porządki na forum i muszę skrzynkę wyczyścić spoko poczekam Bardzo spodobał mi się ten kabel

Janusz

Jest w tym kablu coś nadzwyczajnego, poza oczywiście faktem, że jest on oficjalny? Czy to po prostu dobrze zrobiony zwykły kabel RGB?

Mitsu

Kabel ma ekranowanie na każdym przewodzie z sygnałem i pierścienie ferrytowe po obu stronach. Obraz jest czyściutki jak przy sync on luma a jest po composicie. Oprócz tego to jedyny kabel który nie brzęczy na białym właśnie przez to ekranowanie. Idealny kabel rgb do Psx.

fixxxer1

Może jakiś zakup grupowy w takim razie? ;)

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Damian

kris82l

1000-3000 Yen plus przesyłka z JP plus opłaty tak od 120 do 200zł może się zamknąć zakup, chyba że ktoś ma wtyki w Japonii i może sobie wysłać bez firm pośredniczących wtedy można dorwać sporo taniej taki kabelek.

Mitsu

Ja bym tez wziął 1 ale nie chce mi się specjalnie zakładać konta i w ogóle szkoda zachodu na zakup tylko 1 kabla z Japonii.

Damian

Czarny wariant tego kabla do PS2 też był?

Janusz

Też był, ale powiedziałbym jest jeszcze rzadszy. Jego oficjalne oznaczenie w Europie to SCPH-10142, a w Japonii SCPH-10120.