Taśma łącząca porty z płytą główną.

Zaczęty przez Westewes, Marzec 11, 2021, 11:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Westewes

Witam

Staram się odpalić starą konsolę SCPH-7002 która mi wpadła w ręce ale napotykam same przeszkody.

Czytała cd, ale gdy już ogarnąłem jakąś grę okazało się że nie wczytuje jej. Najprawdopodobniej napęd, przeczyściłem i nasmarowałem cały mechanizm.

Przy odłączaniu 4pinowego wtyku wyszedł z gniazdem.... Znajomy to to zlutował ale trochę to trwało...

Składam teraz całość i co ?... Nie brakuje mi taśmy do połączenia portów z płytą główną. Wywiało ją klasycznie, pomimo że wszystko pilnowałem i trzymałem w jednym miejscu.

ehh.. Gdzie takie coś dokupię ? jak to się nazywa ?

A może ma ktoś z was na odsprzedaż z wysyłką ? byłbym wdzięczny.

Staremu bykowi w wieku 34lat zachciało się odświeżać GTA 1, Fighting Force, I MGS.... ;)

hankie

Nie mam pod ręką linka, ale googluj np jako taśma tasiemka portów PSX etc. Często jak na części sprzedają - to razem z portami. No cóż, daj też posta w dziale Kupię na naszym targu.

Cytat: Westewes w Marzec 11, 2021, 11:57Staremu bykowi w wieku 34lat zachciało się odświeżać GTA 1, Fighting Force, I MGS....
I bardzo dobrze!

Trzyzet

Zwykly flex FFC, pilnuj ilosci pinow i rastru. Do dostania w wiekszosci elektronicznych. 

FFC - Flexible Flat Cable.

hankie

@Westewes,

daj znać jestem w stanie Ci pomóc, jak aktualne ;) Na priv.

Marcin102484

Witam wszystkich skoro chodzi o ta tasme tez bym potrzebowal i mam jeszcze jeden problem z srubkami a mianowicie brak ich ma ktos moze link gdzie kupic wydaje mi sie ze to sa m2x10 ale niema nigdzie tego