[PS ONE SCPH-102] Kupno lasera

Zaczęty przez SimonSimon1, Styczeń 09, 2020, 18:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

SimonSimon1

Witam, zakupiłem właśnie PS ONE SCPH-102 z uszkodzonym laserem. Mam zamiar od razu kupić nowy. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć jaki konkretnie laser pasowałby do danego modelu i gdzie ich szukać. Mile widziane linki. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

pawloosw

Oryginalnego laseru nigdzie nowego nie kupisz, a wszystkie te allegrowe nowe lasery to bardzo niskiej jakosci chinskie zamienniki wiec jesli moglbym Ci cos doradzic, to jedynie kupno innej uzywanej konsoli ze sprawnym laserem bo bedzie to lepsza opcja od wszelakich chinskich badziewi współczesnych. Zresztą kolega Quake coś na ten temat Ci moze powiedziec bo przerabial ten temat z laserami alegrowymi. Z tego co pamietam to kilka razy odsylal, bo kazdy kolejny nie czytal wogole plyt az w koncu zrobil zwrot.  :))

Hoipolloi

Sama prawda. Nie kupuj z allegro pseudo laserów do PS1, bo to chińskie gówno. Nasz forumowy kolega Quake miał nie miłe doświadczenia, z zakupem tego badziewia, więc radzimy odpuścić kupno jakichś zamienników, a oryginała to tak jak pawlo wspomniał nie kupisz. Pozostaje kupno kolejnej konsoli. Na olx często idzie wyrwać za grosze. Najlepiej jak się odezwiesz do Kłejka i on by Ci nakreślił to i owo, bo chłopak siedzi w temacie i się zna  C:-)
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Damian

Możesz nawet kupić PSXa 1002 i użyć jego lasera. W PSone polata znacznie sprawniej niż w oryginalnej konsoli.

Janusz

Przy obecnych cenach laserów z Chin faktycznie najlepiej polować na sprawną konsolę. Jeżeli chodzi o to jaki model lasera to znajdziesz np. tutaj:

Atr3ju

Az nie moge w to uwierzyc, przegladajac teraz allegro to lasery chinskie sa po okolo 100 zl a ja chcialem swoje nadwyzki tj. konsola + laser oryginalny sprzedac za 50 czy 60 zl wiec wole aby mi to lezalo w szafie bo za 5 lat byc moze trzeba bedzie kupic laser ktory bedzie po 200 zl.

Janusz

No tak, popyt jest to i ceny wywindowano do chorego poziomu. Pamiętam jak normalną ceną było 35-45zł i wtedy można było ryzykować zakup i bawić się w przekładanie, wymiany itp. Teraz? Nieopłacalny zupełnie interes. Za te kwoty spokojnie idzie kupić zestaw z konsolą.

Damian

Atr3ju, idę o zakład że tych konsol nie będziesz potrzebował.