Zapis gier na karcie pamięci

Zaczęty przez kamil190198, Listopad 27, 2021, 18:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamil190198

Cześć, mam taki problem kupiłem niedawno PSX z grą V-Rally i oryginalną kartą pamięci. Problem mój pojawia się przy zapisie gry wyskakuje mi napis "2 block needed" a karta pamięci jest pusta, więc w czym tkwi problem? SCPH musi być taki sam na karcie i na konsoli ?

mariusz391

Nie musi, po prostu pradopodobnie uszkodzona jest albo karta pamięci, albo gniazdo w konsoli. Zdobiądź inną i będziesz znał odpowiedź która z nich jest prawdziwa

kamil190198

Jak włożę kartę w drugi slot to jej w ogóle nie widzi

Mcin

No to masz odpowiedź. możesz spróbować oczyścić styki izopropanolem albo podłożyć jakiś papierek, żeby "docisnąć" w konektorze, no ale jak nic nie pomaga, to memorka do wymiany.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

Pytanie czy to na pewno oryginalna karta. Wrzuć fotkę to ocenimy. :)

Janusz

Wygląda na oryginał, więc jak wspomniał kolega wyżej, albo gniazdo karty pamięci, albo ona sama uszkodzone. Prędzej memorka skoro w drugim slocie też jest problem.

kamil190198

Okej dzięki, jeszcze spróbuje opcji zamiana slotów na kartę z innej konsoli

Janusz

A jeszcze jedno. Z innymi grami sprawdzałeś? Też są jakieś problemy?

Atr3ju

Jak już to zrób zdjęcie tyłu tej karty a najlepiej to rozkręć i pokaż płytke.

Janusz

Gluty by już chyba było widać na tym co jest, a poza tym naklejka trochę uwiarygadnia całość, w sensie, że to oryginał z JP, choć pewnie po tyle można by ocenić lepiej.

kamil190198

Mam problem z wrzuceniem zdjęcia bo za dużo waży ale na odwrocie pisze między innymi
Made in Japan
Sony Computer Entertainment Inc.
SCPH-1020
I dużo po Japońsku
z innymi grami nie sprawdzałem bo mam na razie tylko tą co kupiłem z konsolą
Zamieniłem sloty na kartę z innej konsoli i nadal to samo. Więc zostaje mi raczej kupić nową kartę i drugą grę dla sprawdzenia

Janusz

Karta oryginał będzie, natomiast faktycznie wychodzi na to, że w niej leży problem i musisz kupić drugą.

Atr3ju

Spróbuj jeszcze ją sformatować przez PS2 w programie MC Annihilator 2.0

kamil190198

Kupiłem drugą grę i ona bez żadnych problemów się zapisała, więc teraz to ja już nie mam żadnych pomysłów dlaczego pierwsza gra ma problem z zapisem