Problem z kartą pamięci 8mb Manta

Zaczęty przez moulder, Styczeń 07, 2023, 16:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

moulder

Witajcie,

Posiadam karte pamieci jak w tytule. Mam z nią problem- w dużej części gier karta samoczynnie pauzuje gre (wciska start). Sprawdzane na różnych padach- zwykłym, dual shock bez zmian. Jest na to jakiś sposób?

Atr3ju

Mam dwie takie karty i działają u mnie dobrze. Jeśli używasz tej karty w PSX'ie to sprawdź w PSone.
Choć mógłbym jeszcze sprawdzić na PSX jak sie zachowuje bo chyba tego nie robiłem. Mam schowaną w szafie a użytkuje PSone i chyba zaraz to sprawdze.
Z tego co sie orientuje to karta może za dużo mocy pobierać i nie wiem czy nie miałem u siebie takiego zjawiska jak piszesz gdy miałem w PSone gre Star Wars Dark Forces i wtedy co jakiś czas robiła mi się sama pauza. Innymi słowy, odłączał się chyba pad przez to że dostawał zbyt mało mocy i gra/konsola automatycznie pauzowała gre.

EDIT:

Sprawdziłem u siebie i dobrze pamiętałem. Gra rozłancza pada przez zbyt mało mocy zapewne. Karte mam wpiętą, używam PSone i nawet nie musze wciskać nic na padzie, zwyczajnie 1 czy 2 razy na minute rozłączy pada.
Uruchomiłem C-12 i tam pad sie nie rozłancza.

Podaj nazwy gier na których sprawdzałeś to sprawdze u siebie jeszcze.

moulder

Mam tylko psxa, nie mam one. Np w Pandemonium jest notoryczne pauzowanie co kilka sekund, w Resident Evil 2 co kilka sekund pauzuje i odpauzowuje sam.

Atr3ju

Potwierdzam, u mnie na PSone w Pandemonium i Resident Evil 2 robi sie pauza co jakiś czas czyli to wina tej karty.

12step

Nie jest to firma znana z robienia dobrych rzeczy i tu bym upatrywał powodu.
ore ore szabadabada amore

moulder

To nie pozostaje mi nic innego jak szukac innej karty. A Mante zostawię jako ewentualny backup. Dzieki za pomoc.

Quake96

Najlepiej poszukaj karty 1Mb, z większymi jak widać bywa losowo.

Osobiście mam kilka "chińczyków" i nie narzekam. Oczywiście można też dorwać oryginał, ale nie wiem ja teraz cenowo to wygląda.