Problem z dualshockiem scph-110

Zaczęty przez kapirabi1, Lipiec 10, 2018, 16:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

kapirabi1

witam, mam problem z kontrolerem do psone.Otóż po podłączeniu do konsoli żadne przyciski nie reagują jakby pad nie działał, działa tylko przycisk analog

xzer0

Panie, ja jako szpacjalista powiem krótko. Sprawdź Pan taśmy połączeniowe w środku. Jak są ok to bym układ ocynował na nowo bo podczas upadku mogły powstać mikropęknięcia i pad nie będzie działał (miałem taki przypadek)

Teraz Pana podliczyć trzeba

-Diagnoza 20zł

Dziękuję, w celu uiszczenia zapłaty proszę zgłosić się na PW. Polecamy się na przyszłość serwis CONSOLPOL (nie mylić z komsomołem jakimś)

hankie

@kapirabi,

spróbuj najpierw od podstaw, które nie wymagają bardziej wyszukanych narzędzi. Rozbierz pada, wyszoruj, miejsce styku na płytce delikatnie oczyść, jeśli będziesz to robił poprawnie to nie zepsujesz, a może się uda. Przeczyść wtyk pada.

Inny pad na tym samym porcie działa? Możesz tego niepełnosprawnego sprawdzić na 2gim porcie?

kapirabi1

Inny pad działa w tym porcie, jutro spróbuję go wyczyścić

hankie

Otóż to, zacznijmy od możliwie prostych środków :) wyszoruj pada, oczyść płytkę i miejsca styków gumek, daj znać czy zadziała.

Taką metodę - zacznijmy od podstaw - zacząłem stosować w aucie, nieraz to najmniej środkochłonne rozwiązanie starczyło.

Janusz

Pad ma jaką literę z tyłu? A czy M? Jak A to mogło coś na tej folio-płytce się uszkodzić, przerwać lub coś, w ten deseń, warto opatrzeć. 

kapirabi1

Odp
Nie wiem jak się dostać do tych płytek, i zapomniałem dodać że konsola go nie wykrywa jakby w porcie nic nie było załączam zdjęcie wnętrza: http://imgur.com/BjBc7zk

kapirabi - fotkę popraw!

kapirabi1

Jednak wina leży po stronie wtyczki.Jest cała luźna czy mogę ją jakoś otworzyć lub przelutować z innego pada?.Ten jest made in Japan a drugi mam made in China nic się nie stanie jakbym przelutował?

hankie