Nie czyta po wgraniu chip'a | SPH-9002 Pomocy

Zaczęty przez diax, Marzec 01, 2018, 10:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

diax

Hej, wlutowałem chipa sposobem na 4 kabelki i konsola się włącza, czyta oryginalną płytę ale już kopi nie chce, zakręci sie płytka i staje.

Dodaje zdjęcia do wglądu
Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam jak zły dział.

diax

nikt nie pomoże :/

a może znacie jakiegoś szpeca w okolicach Rybnika woj.śląskie co do przeróbek

Atr3ju

Znam w Gliwicach ale koleś już dawno nie bawił się w chipy do PS1 bo pytałem o to około roku temu. Nawet ostatnio dzwoniłem i mówił że przestał się bawić z PS3 bo miał problemy rodzinne ale możesz spróbować przywieźć do niego, porozmawiaj jak człowiek i może uda się to załatwić.

Na PW wysyłam jego numer tel. z Rybnika do Gliwic a dokładnie przy Tesco masz z jakieś 35 km.

Po takim sprawdzeniu to na jednym schemacie co mam nie ma tej spinki, model płyty PU-23. Może chip jest do PSOne a nie do PSX ? Może spróbuj już odrazu na 8 kabli przylutować ? Sprawdziłbym dokładnie lut na kondensatorze ceramicznym, praktycznie nie ma nogi a dopiero co przylutować do niej kabel.

U mnie wygląda to tak, 6 kabli, brak spinki.

Trzyzet

Ja ci pomogę. Bardzo marnie lutujesz. Popraw luty kabli do scalaka bo jeden kabel to trzyma się w sumie na słowo honoru a widzę to już przez zdjęcie... Nie mówię też o tym że na wierzchu masz z półtora centymetra drutu na każdym kablu a wystarczy odizolować z 2-3mm na każdym.

Chip kompatybilny z twoją konsolą?

Damian

A tak właściwie to co to za chip?

Swoją drogą nie powinien być przylutowany z drugiej strony?

xzer0

No Panie, widać że obcy majster robił, dla siebie się robi porządnie..... Kable poprowadzone jak łoniaki, izolacja zdjęta na odcinku 1cm i co najważniejsze zimne luty - wszystkie. Mnie się taka sztuka nigdy nie udała. Ale się nie martw, właśnie będę chipował 2 konsole chipem mayumi. Będzie poradnik od A do Z. Od programowania po montaż.