Niby nowy zasilacz i PS1 SCPH-9002

Zaczęty przez f5k, Kwiecień 15, 2019, 21:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

f5k

Mam ps1 9002 i resetowała się sama od czasu do czasu, więc postanowiłem kupić
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-do-konsoli-playstation-1-psx-fat-nowy-7950155571?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications:buyerCart#shippingInfo
doszło, podłączyłem 5pin, zakręciłem obudowę i przycisk power dziwne działa, jak przytrzymam to świeci się światełko ale konsola się nie włącza.
kiedy nacisnąłem biały przycisk bez obudowy to światło się świeci ale po zamknięciu obudowy przycisk power już nic nie robi ale konsola i tak nie działa, odpiąłem zasilacz dałem stary i konsola działa. Co się tu dzieje?

@edit Vec
-Poprawiłem nazwę tematu.

Damian

Zasilacz to złom. Kup oryginalny.

hankie

A to nie problem, że przycisk z konsoli nie styka po prostu z przełącznikiem tego dziwnego zasilacza?

f5k

Damian->To chyba jedynie można dostać z jakiejś innej konsoli bo osobno to nie sprzedają.
hankie->No właśnie jak nie wiem czy w ogóle też czy jest styk z konsolą choć jest włożyłem ten pin5, jak przytrzymałem power przy zamniętej obudowie to świeciło się światło zielone ale obrazu brak, dźwięku brak ani żadnego dźwięku ze strony napędu, dziwne.

hankie

Ale czy po podpięciu i odpaleniu bez obudowy - konsola odpala na tym zasilaczu? W ogóle - raczej kupiłbym jakąś konsolę z padniętym laserem dla ori zasialcza... Pewnie ten nowy 'zamiennik' też dyszki nie kosztował.

f5k

Sprawdziłem właśnie dziś i bez obudowy działa konsola, teraz już sam nie wiem.

pawloosw

Moze ten zakupiony zasilacz ma przelutowany jakis inny włacznik i jest za niski, przycisk nie siega do noego i stad problem z jego zalaczeniem po zalozeniu obudowy?

f5k

pawloosw

Najlepiej zmierz w tym starym ,,popsutym" zasilaczu wysokosc i w tym nowym. Bedzie czarne na białym.

f5k

Jest krótszy w tym nowym, wiec jasne.

pawloosw

No to masz dwie opcje. Przelutowac włącznik, albo podkleic coś (niepalnego i nieprzewodzącego prądu w razie gdyby klej puscił) na tym przycisku podnosząc go do pierwotnej wysokości i po sprawie.
Powodzonka

Janusz

Nie masz możliwości zwrotu tego niby nowego? 89zł za  coś takiego to byś konsolę kupił, a nie chiński zamiennik. Może nawet na Strefie by Ci ktoś znalazł sam zasilacz w razie czego. Nie wiem czy nie mam jakiegoś nawet w razie czego.

f5k

Już nie ma możliwości zwrotu, narazie zostawie to sobie w pudełku bo mechanikiem nie jestem, może kiedyś sie przyda do czegoś a jak nie to najwyżej sprzedam bo teraz niby kosztował 89zł ale rok temu w innym sklepie kosztował 40zł wiec może wyjdzie na dobre. No konsola zostaje narazie uziemiona.
bodzio->jakbyś miał zasilacz to daj znać.

hankie

F5K - zamieść ogłoszenie w odpowiednim dziale w naszym Targu.

Janusz

Aż sam sprawdziłem z ciekawości i w sumie dobrze to wiedzieć na przyszłość, bo włącznik w zasilaczu od przykładowo modelu SCPH-5502 jest wyraźnie niżej osadzony niż w modelu SCPH-9002. W związku z tym po założeniu obudowy może brakować minimetrów, żeby Power zaskoczył do końca i się zblokował.

@f5k sprawdziłem i mam zasilać od 9002 to mogę podesłać bo powinien być sprawny.