Widział ktoś czarny dual analog SCPH-1180?

Zaczęty przez kris82l, Styczeń 12, 2016, 10:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

kris82l

Witam, od wielu miesięcy przeglądam różne światowe aukcje i nigdy się nie natknąłem na ślad po takim padzie, czy to aż taki ekstremalny unikat czy może źle patrzę?

Schizo

1180 występował tylko w szarym kolorze. Jak zależy Ci na czarnym to szukaj 1150 - pad na rynek japonski.
Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

gumislav

Schizo, coś pomyliłeś. SCPH-1150 to Dual Analog, który był tylko w kolorze szarym. Chodziły kiedyś pogłoski, że był też czarny ale podobno zdementowało je samo Sony:

http://assemblergames.com/l/threads/scph-1150-in-black.56290/

cytat z powyższego posta:
-I have seen them on ebay a few times, much harder to find than the normal 1150
-Are you sure? Ive just emailed Sony PlayStation Japan about the existence of such a color variation for the 1150, and they responded they only made it in gray. I don't know what to believe :/
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

kris82l

Skoro Sony twierdzi że produkowano tylko szare to chyba te czarne to jakaś ściema najwyraźniej.

Janusz

Kwestia do zweryfikowania. Sam usunąłem wzmiankę o tym z wpisu o Dual Analogu. To był jeden z moich pierwszych tekstów o PSX i wtedy jeszcze ufałem wikipedii. To, że ktoś napisał do PlayStation Japan mnie nie do końca przekonuje. Zrobiłem się ostatnio nieufny w tych kwestiach. Też nie widziałem nigdy na ebayu czarnego więc może faktycznie go nie było choć w tym linku jest jakaś fotka lub koncept czarnego pada. Dobrze by było prasę prześledzić w tym temacie, ale ciężko coś będzie znaleźć. Póki co uznałbym, że był tylko szary wariant pada.

kris82l

Oczywiście w temacie się pomyliłem i naturalnie chodziło mi o japoński SCPH-1150, szczerze to nie od wielu miesięcy, tylko raczej kilku lat śledzę zarówno ebay jak japońskie aukcje, prawdopodobieństwo że on istnieje jest na prawdę znikome, tylko dowodu na to brak. Jak na teraz to pogodziłem się z tym że go nie ma. Dziękuję za odpowiedzi.