Pierwszy pad SCPH-1010 do PSXa z Japonii

Zaczęty przez Janusz, Marzec 30, 2023, 22:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Właśnie wrzuciłem na główną zupełnie nowy tekst o pierwszym kontrolerze do PlayStation, wraz z nowymi fotkami, informacjami i ciekawostkami. Miło po latach wrócić do początków. Docelowo chciałbym tak przelecieć wszystkie akcesoria, ale pewnie braknie życia.

https://strefapsx.pl/scph-1010-pad/

hankie

Wow, artykuł robi wrażenie, niezła formatka - taki 'core' artykuł ale na wypasie. Miłe wspomnienia, bo to były jedne z pierwszych artykułów, które po zobaczeniu strefy czytałem :)

Wawrzino

Nadal jestem zdania, że z tych artykułów na Strefie powstałaby całkiem zacna publikacja książkowa, którą pewnie wielu z nas chętnie by miało w swojej kolekcji. Jednak preferujemy tu fizyczne wydania ponad cyfrę ;)

zenq

zerknam na główną z rana i sobie myslę - WTF?? ja już o tym padzie to przynajmniej ze 3 razy czytałem arta na strefie, a tu prosze - takie miłe zaskoczenie :)

@Wawrzino - You make my day ;D

Janusz

Cytat: hankie w Marzec 31, 2023, 07:12
Wow, artykuł robi wrażenie, niezła formatka - taki 'core' artykuł ale na wypasie. Miłe wspomnienia, bo to były jedne z pierwszych artykułów, które po zobaczeniu strefy czytałem :)

No tak, pamiętam że w 2014 roku to w ogóle nie odróżniano tego pada od SCPH-1080 jak wrzucałem ten materiał do sieci i to nie tylko w PL. U nas to chyba nawet w ogóle nie było wzmianki o tym, że pad w Japonii się nieznacznie, ale jednak różnił od naszego. O zdjęciach niebieskiego to już w ogóle można było pomarzyć.

Ogólnie w takich powrotach po latach pomaga to, że od początku założyłem sobie, że piszę coś dopiero jak to zakupię. Minus taki, że utopiłem w to mnóstwo kasy, ale plus taki, że po czasie można do tego do woli wracać, albo wykorzystywać w kolejnych materiałach. Bez tego to choćby ten materiał posiadał jeszcze stare fotki, wykonane jakimś dziadowskim aparatem Samsunga z cudownych watermarkiem, ala to:

To chyba jedyny wpis w którym zostały stare fotki. Gdzieś w 2015 lub w 2016 wszystko robiłem na nowo :)

Janusz

Nie będę wrzucał jako osobny temat bo to w zasadzie jedynie kolorystyczny wariant pada podstawowego, ale na pewno zasługuje na swoje miejsce na głównej :)

https://strefapsx.pl/dtl-h1010-kontroler-controller/

Tym sposobem temat wyczerpany i pora zabrać się za SCPH-1080.