Kolorowe pady SCPH-1080 w Europie

Zaczęty przez Janusz, Kwiecień 10, 2017, 19:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Ma ktoś w kolekcji jakieś kolorowe pady SCPH-1080 tyle, że w oryginalnym blistrze? Albo widział gdzieś na aukcji, gdziekolwiek, tylko nie amerykańskie?

http://strefapsx.pl/scph-1080-cyfrowy-pad/

kris82l

Widywałem takie tylko szare na Ebay w Niemczech, Wielkiej Brytanii oraz we Włoszech w zestawie z torbą i kartą pamięci, istnieją na 100% nie wiem czy aktualnie jest jakaś aukcja, aha i białego widziałem w Holandii jednak nie pamiętam czy miał E na blistrze.

Sory teraz załapałem że chodzi Ci o kolorowe:) szkoda że nie zwracałem na to uwagi przy przeglądaniu, sam fakt że w blistrze jest rzadkością na aukcjach.

Janusz

Odezwał się do mnie kolekcjoner z Australii i mnie w sumie zagiął pytaniem na start. W zasadzie moją bazę padów i oznaczeń oparłem głównie na zdjęciach kontrolerów z Ameryki. Tutaj nie ma problemów ze znalezieniem zwykłych padów w blistrze i z oznaczeniem np. SCPH-1080UW. Idąc tym tokiem to w Europie powinny być 1080EW. Problem w tym, że w sumie zdałem sobie sprawę, że chyba nie widziałem europejskiego blistra zwykłego pada. Niemniej musiały być one u nas sprzedawane bo się tego za dużo wala i wątpię by wszystko to były zrzuty z Europy i USA. Czyżby sprzedawano je luzem? Muszę podrążyć temat.

kris82l

Znalazłem tego na Assemblerze, ale zapewniam że kilka miesięcy temu taki właśnie był na sprzedaż na Ebay w Holandii.

Janusz

I o to mi chodziło! Czyli jednak były sprzedawane w boxach. Niby oczywiste, ale naprawdę jakoś na europejski box nie mogłem trafić. Dzięki za info.