DTL-H1201 Wczesny Debug prasowy

Zaczęty przez retron67, Listopad 25, 2015, 09:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

retron67

Witam.

Przemierzając w szerz i wzdłuż otchłań internetu,znalazłem bardzo ciekawy model PSX DTL-H1201

podobno to wczesny debug Rev.C silicon unit choć pewności nie ma gdyż tamten był 220v a tutaj mamy oznaczenie B
uwagę przykuwa normalny retailowy wygląd (szary) i zielona naklejka znamionowa"NOT FOR SALE", budowa płyty głównej też nie spotykana dotąd we wcześniejszych modelach,odnoszę wrażenie,że jest to jeden z pierwszych modeli wystawowych
"kiosk"
foto konsoli

foto boardu

zródło Assembler
http://assemblergames.com/l/threads/scph-1002.24030/

fixxxer1

Taki model, jeśli nie ten, miał user z assemblergames od którego kupiłem dwa inne debugi :) Chciał za niego chyba 250$ i całkiem długo go sprzedawał jak na tamte warunki.

retron67

@fixer 250$ za taki rarytas to nie tak dużo,konsola dośc nietypowa,bo nieprzerobiona czyta każdy region a wygląda jak retail 1002

fixxxer1

Czasem jeszcze wypływają na Yahooo Japan, możesz się przyczaić ;)

nwc

Widziałem już ją dawno temu, nigdy bym nie kupił ( chyba że by mi sie opłacało :D ) Jak dtl to tylko zielony albo niebieski!

retron67

ja bym kupił ze względu na rzadkość jej występowania,wizualnie wiadomo że debug blue najpiękniejszy (miałem go fizycznie nie raz w rękach...)

fixxxer1

Niebieskie debugi są fajne, jeśli są zadbane. W porównaniu do szaraków mocniej widać na nich wszelkie rysy czy otarcia.
Ten szarak był fajny, ale jednak miałem coś z tyłu głowy, że może on jakiś kombinowany, składany z dwóch itp.
Może jeszcze się kiedyś trafi :D

Janusz

Mam od dawna nawet fotki na dysku tego debuga, żeby wspomnieć w artykule o nich, że była też taka wersja. Założę się, że to po prostu jedne z pierwszych debugów, Sony mogło w tedy nie mieć czasu bawić się w kolory bo trzeba było naprędce robić. Z tego co wiem to w drugiej połowie 1993 roku, jak nie na początku 1994 dopiero rozesłano pierwsze debugi do deweloperów, więc czasu nie było dużo by coś stworzyć.