Medievil 2 (rok 2000)

Zaczęty przez Megadeth, Październik 27, 2020, 15:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Megadeth

Medievil i wygórowany poziom trudności? No co Ty... Ograłem to jak miałem 12 lat bez większego problemu. Kilka poziomów się powtarzało, ale to nie była gra, której nie dało się przejść bez poradnika.

Janusz

Same here, w ogóle nie kojarzę tej gierki z jakimś wygórowanym poziomem trudności. Kojarzę tylko, że za dzieciaka coś więcej chyba mi zeszło w poziomie z dyniami, w sensie w tym cyrku chyba, ale gówniarz byłem. Natomiast jak to ogrywałem po latach w różnych wydaniach to wchodziło już gładko. Na pewno pierwszy Rayman to to nie jest :)

alf

Remake Medievil grałem rok temu i jest świetny! Super informacja że istnieje prawdopodobienstwo dwójki. Marzeniem byloby gdyby jeszcze zdążyło wlecieć na PS4 by mniej zamożni mogli też pograć.

Cytat: Megadeth w Kwiecień 18, 2024, 19:50
Medievil i wygórowany poziom trudności? No co Ty...

Doszedłem w rimejku (i w oryginalne też) do bossa mrówki w mrowisku i utknąłem... po czym odstawiłem tą grę. Jak pokonać tego bossa? Podchodziłem wiele razy i zawsze mnie ilość spadajacych mrówek przytłaczała. Tak w ogóle to mrowisko nie jest czasem opcjonalnym poziomem?

mariusz391

Pierwszy Rayman na pewno nie, ale też na pewno poziom trudności zdecydowanie wyższy niż drugi Rayman, Crash Bandicoot 2 i 3, o Spyro nie wspominając
Cytat: alf w Kwiecień 18, 2024, 19:55Tak w ogóle to mrowisko nie jest czasem opcjonalnym poziomem?
Niestety nie jest, też na nim utknąłem za dzieciaka. Poszukaj poradników a znajdziesz rozwiązanie

Mcin

Ewidentnie mrowisko to najtrudniejszy poziom był, ale i najbardziej kreatywny - i chyba faktycznie opcjonalny. gra w żadnym wypadku nie jest trudna.
Okej, ośmiolatka mogły przerosnąć zagadki, ale na forum nie mamy ośmiolatków :D
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Megadeth

Ciesze się, że mamy poziom trudności obgadany. Dark Souls to to nie jest, prosze sie rozejść O0

Cytat: alf w Kwiecień 18, 2024, 19:55
Marzeniem byloby gdyby jeszcze zdążyło wlecieć na PS4

Idealnie by było! Potwierdzam.

Trzyzet

Cytat: Janusz w Kwiecień 18, 2024, 17:40
Ptaszki ćwierkają, że być może niedługo doczekamy się remake MediEvil 2, który ma być tworzony przez Other Ocean Interactive, a więc twórców odświeżonej wersji jedynki na PS4. Być może zatem ostatnie pojawienie się MediEvil w PS Plus Premium nie było takie zupełnie przypadkowe?

https://twistedvoxel.com/medievil-2-remake-shadow-dropped-at-playstation-showcase/

Nie napalajcie się, historia jest taka że siedzę na discordzie tego "leakera", rozmarzył się i rzucił po prostu tekstem że fajnie byłoby jak już rzucili jedynkę na emulator to może robią to jako promocja remake'a dwójki. Koleś  prowadzący tę stronę ma multikonto na tym serwerze i dalej poszło jak głuchy telefon.

Ale nie powiem, zagrałbym jak jasna cholera.

HomoViridis

MediEvil 1 bardzo mi sie podobala. Pamietam jak za dzieciaka majac nascie lat to ogrywalem. Wtedy najwiekszy problem byl z ostatnim bosem. A raczrj z pierwsza czescia walki z tymi szkieletami co trza byko im zycie ladowac. To mi najwieksza trudnisc sprawialo. Poziom z mrowiskiem przeszedlem choc go nie lubialem i w efekcie jak przechodzilem drygi raz gre to poziom ten pominalem.
MediEvil 2 pamietam ze gralem na piracie pozyczonym od kolegi. W dodatku nie wiem czy poziomy nie byly zmodowane by byly latwiejsze. Tak przynajmniej twierdzil brat z kuzynem ktorzy grali w oryginal i widzieli poziom z dyniami. Dwojka faktycznie nie miala tego klimatu co w jedynka ale fajnie sie czas spedzalo przy grze.

Ogolnie wedlug mnie jedynka lepsza.

Janusz

No właśnie miałem pisać, że to fake news trochę, a szkoda bo w sumie jakoś timing z tym pojawieniem się jedynki w PS Plus wydawał się być OK.

Trzyzet

Ale coś może być gotowane bo Other Ocean (studio odpowiedzialne za remake jedynki) siedzi kompletnie cicho i nic nie dementuje.