Winning Eleven 2002 - nowa odsłona wirtualnej kopanki.

Zaczęty przez Giggsy, Maj 19, 2024, 19:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Giggsy

Witam wszystkich użytkowników forum strefapsx.pl.

Dzisiaj postanowiłem do Was napisać w temacie gry Winning Eleven 2002, bo widziałem, że kiedyś była chyba na ten temat mała wzmianka, ale chciałem obecnie odświeżyć ten temat.

Na początek chciałem Was zapytać: czy ktoś z Was kojarzy ten tytuł?

Jeśli tak, to niech napisze komentarz, co pamięta z tej gry i jak tą produkcję wspomina.

Następnie chciałbym dowiedzieć się: czy ktoś z Was byłby jeszcze zainteresowany graniem w tą produkcję, bo poszukujemy zawodników, ponieważ stworzony został nowy patch na tą okoliczność, który został stworzony przez naszą nową grupę odnośnie gry Winning Eleven 2002, która znajduje się na discordzie, pod tym adresem: https://discord.gg/invite/egkbGnEv7U - serdecznie zapraszamy.

Jeśli tak, to zapraszamy do nas. Z każdym jesteśmy wstanie w tą produkcję porywalizować oraz w każde inne jakie zaproponujecie.

Ogólnie rzecz biorąc jeśli chodzi o grę Winning Eleven 2002, to mocno ona obecnie się zmieniła u nas. Wszystko jest nowe i modernizujemy ten produkt dalej. Co się dalej z nim stanie nie wiem, ale liczymy na wsparcie i pomoc w tym temacie.

Tak, więc temat rozgrywki online nadal jest aktualny tak jak to kiedyś miało miejsce na stronie weol.pl.

Teraz głównie grywamy na discordzie, ale jak przyjdzie czas, to i będzie strona rankingowa, a teraz obecnie na łamach naszego projektu jest prowadzony proces nowej formy rozgrywki online poprzez program Arkadyzja 0.0.10, który buduje nasz znajomy kolega o pseudonimie Ren, który jest z grupy Honmaru, którą pewnie znacie.

Nie wiem jak się to potoczy, ale liczymy, że gra Winning Eleven 2002 nadal będzie brana pod uwagę w kontekście gier na Playstation 1, ponieważ ta gra nadal ma potencjał.

Co więcej? O tym przekonamy się już pewnie wkrótce... jeśli tylko nawiążemy ze sobą kontakt w tym temacie na waszej grupie.

Póki co ode mnie to jest wszystko.

Liczę na komentarz od każdego z Was na tym forum i oby się udało dalej rozwijać ten projekt.

Dzięki za uwagę.

Z piłkarskim pozdrowieniem,
Giggsy [giggsy_we] (osoba propagująca dalej grę Winning Eleven 2002).

Janusz

Witaj na Strefie!

Właśnie ruszyliśmy coś w temacie zabawy online za sprawą Arkadyzji https://strefapsx.pl/forum/psx-rekordy/rozgrywki-online-na-psx-kto-chetny/

PES nadaje się do tego idealnie.

Z ciekawość zapytam tylko, dlaczego bazą do modyfikacji jest akurat WE 2002 a nie jakaś odsłona ISS/PES? Zawsze mnie to intrygowało.

Giggsy

Cytat: Janusz w Maj 19, 2024, 19:14
Witaj na Strefie!

Właśnie ruszyliśmy coś w temacie zabawy online za sprawą Arkadyzji https://strefapsx.pl/forum/psx-rekordy/rozgrywki-online-na-psx-kto-chetny/

PES nadaje się do tego idealnie.

Z ciekawość zapytam tylko, dlaczego bazą do modyfikacji jest akurat WE 2002 a nie jakaś odsłona ISS/PES? Zawsze mnie to intrygowało.

Witaj Janusz i dzięki za miłe przywitanie.

Program Arkadyzja w wersji 0.0.10 już teraz nadal się rozwija i ma potencjał.

Owszem PES 2, a właściwie japońska wersja Winning Eleven 2002 jest idealna do tego.

Bazą do modyfikacji jest Winning Eleven 2002, a nie PES 2, bądź ISS, bo jest po prostu łatwiejsza do edycji i wszystko praktycznie tam na tą chwilę da się zmienić. Pomaga nam w tym znany zagraniczny patchmaker, który wie co robi i właśnie dla nas stworzył łatkę do gry Winning Eleven 2002, a w kolejnych latach planujemy przejąć od niego pałeczkę i zacząć tworzyć dalej coś sami, a póki co cieszymy się tym co nam dał i wspieramy go na tyle ile się da.

Mamy nadzieje, że więcej ludzi się zgłosi w tym temacie i zagramy ligę, bo teraz zbieramy graczy do rozgrywek.

Widzę, że już ktoś z Was się do nas na discorda przyłączył. Miło nam, że dostaliśmy tak szybki odzew.

Mam nadzieję, że będziecie uczestniczyć razem z nami w naszej społeczności, która na spokojnie da radę się przyłączyć do Waszego forum, jeśli będziecie chcieli.

Póki co, to co mogę będę Wam tutaj umieszczał od nas z serwisu, jeśli to niezabronione i zobaczymy jak dalej się to wszystko potoczy.

Liczę na kolejne wpisy od Was.

Dzięki za uwagę.

Z piłkarskim pozdrowieniem,
Giggsy [giggsy_we] (osoba propagująca dalej grę Winning Eleven 2002).

Action

Powód grania online właśnie w Winning Eleven 2002 (jeszcze w 2005-6 roku) i późniejsze jego modyfikacje był prosty.

Klatkarz, płynność i aktualizacje. PES2 (PAL) działa tylko w 25 klatkach na sekundę, amerykańska wersja nie istnieje, więc najbardziej aktualną i najlepiej działającą odsłoną na PSXa była właśnie japońska WE.

Janusz

Dzięki za wyjaśnienie, ma to sens.

Zobaczymy jak się pomysł rozwinie, póki co obserwuję temat :) Jakbyście mieli jakieś info odnośnie rozgrywek to dajcie znać bo nas tutaj może się uzbierać za mało na jakieś samodzielne rozgrywki.

Stall

Z tego co widziałem, to akurat wczoraj u nich na Discordzie wystartowała liga w WE. Także się spóźniliśmy.

Giggsy

Cytat: Action w Maj 20, 2024, 00:21
Powód grania online właśnie w Winning Eleven 2002 (jeszcze w 2005-6 roku) i późniejsze jego modyfikacje był prosty.

Klatkarz, płynność i aktualizacje. PES2 (PAL) działa tylko w 25 klatkach na sekundę, amerykańska wersja nie istnieje, więc najbardziej aktualną i najlepiej działającą odsłoną na PSXa była właśnie japońska WE.

Owszem. Potwierdzam ten fakt.

Cytat: Janusz w Maj 20, 2024, 17:27
Dzięki za wyjaśnienie, ma to sens.

Zobaczymy jak się pomysł rozwinie, póki co obserwuję temat :) Jakbyście mieli jakieś info odnośnie rozgrywek to dajcie znać bo nas tutaj może się uzbierać za mało na jakieś samodzielne rozgrywki.

Czy ma sens nie wiem, ale ostatnio ludzie wybrzydzają.

Ktoś proponuje rozgrywkę i rozrywkę w jednym, a to dla nich za mało.

Pomysł może się rozwinąć, jeśli każdy będzie z niego korzystał z Polski, jak i za granicami kraju.

Informacje można się dowiedzieć ode mnie także śmiało piszcie.

Cytat: Stall w Maj 20, 2024, 18:08
Z tego co widziałem, to akurat wczoraj u nich na Discordzie wystartowała liga w WE. Także się spóźniliśmy.

To, że rozgrywki już ruszyły to nie oznacza, że nie można dołączyć. Napiszcie do mnie, a stworzę od nowa terminarz rozgrywek i zrobie nowe losowanie drużyn, bo ludziom, a właściwie jednemu użytkownikowi taka forma jaką zrobiłem nie spodobała się, bo nie lubi takiej drużyny, którą dostał. W turnieju się gra tym co zostało wylosowane przez koło fortuny, więc dla każdego raz lepiej, a raz gorzej. Wystarczy spróbować szczęścia w rozgrywce ligowej i tyle. Musi po prostu każdy chcieć, to zrobić i będzie super.

Mam nadzieje, że jeszcze dziś podejmiecie decyzję o dołączeniu do zabawy. Zapraszam.