Gamera 2000

Zaczęty przez MekaGojira, Wrzesień 10, 2018, 16:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

MekaGojira

Wydany w 1997 roku shooter w którym kierujemy myśliwcem wspomaganym przez wielkiego żółwia Gamerę (największego konkurenta Godzilli na wielkim ekranie).
Naszymi przeciwnikami obok standardowych statków i myśliwców są różne wariacje na temat Gyaosa-wielkiego nietoperza/pterozaura. Mamy więc dwugłowego neo-gyaosa, gyaos-mana, pancerniko gyaosa i kilka innych. Moim osobistym faworytem jest finalny boss trochę podobny do Biollante

W grze wykorzystano znak tamtych czasów czyli przerywniki aktorskie, które (SZOK) są nadzwyczaj dobrze zrobione (oczywiście na standardy tego typu "kina").

Rozgrywka jest przyjemna z dobrze zbalansowanym poziomem trudności, jednak jest zdecydowanie zbyt krótka (przy pewnej wprawie można przejść w godzinę).

makumator

Super gra. Była dość popularna za pośrednictwem PSXextreme, gdzie dużo o niej pisali. Bodajże jeden kolo nawet miał taką ksywkę.

MekaGojira

Mówisz o czasopiśmie?  :o
Nie sądziłem że gra została wydana poza Japonią, a co dopiero by pisali o niej w Polsce  :) Liczę na więcej informacji, zawsze to kolejna kostka do historii fandomu  ;D

makumator

Nie została wydana. Recenzowali japońca.

MekaGojira

Mimo wszystko ciekawe, teraz tylko dorwać ten numer  :)

makumator

6/10? Jesteś bezlitosny :D

MekaGojira

Jaki ten internet mały  ;D Recenzję czytałem jeszcze w gimnazjum (kiedy to było  :-[)

Atr3ju

Chodziło o to aby wprowadzić tą grę do bazy gier, trzeba było użyć około 2000 znaków bo inaczej nie mogli tego zaakceptować. Wprowadziłem też Pitfalla 3D na PS1 i Wu-Tang Clan też na PS1, później już dałem sobie spokuj. I nie jest to recenzja a opis ;)

Pisałem do redakcji aby wprowadzili te gry to mi odpisali że nie mają czasu na tak małe gry aby je opisywać bo i tak ich nikt nie wyszukuje.