Wasza pierwsza gra

Zaczęty przez Janusz, Maj 29, 2014, 21:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

GwiazdorPL

Moją pierwszą grą na PSX był Duke Nukem Time to kill pamiętam to po dziś dzień z 13 lat temu mam go po dziś dzień.Mam też Ps One na nim moją pierwszą grą w którą grałem był Smackdown 2 dawne czasy w kiedy graliśmy z siostrą będąc dziećmi :)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Moje konsole:

PlayStation One SCPH-102
PlayStation SCPH-9002+Dual Analog SCPH-1180
PocketStation Crystal SCPH-4000C
PlayStation 2 Slim NTSC/U SCPH-77004
PlayStation 2 Fat Aqua PAL
PlayStation 3 Slim CECH-2004B 250GB
PlayStation Portable 3004 16GB 6.20 PRO-C i E1004 6.60 PRO-B10

hankie

W Time to Kill pamiętam dobrze multiplayera na split-screenie. Podział w pionie i pusty segrator by kumpla nie obcinać. Jednak on trwale leczył odciski o pada, ja PSXa jeszcze nie miałem, więc pokonywał mnie wręcz gdy ja biegałem z maszynówką.

itor

Resident Evil 3: Nemesis. Do dzis przycinam w nia co jakis czas:)

Szarypuch

Moja pierwsza gra to Rezident evil .

Sergio

Crash Bandicoot 3 Warped, to byl pakiet wraz z playstation 1 etui na plyty wiec cieszylem sie bardzo

Janusz

Ale super fota! Nawet nie wiecie jak mi zawsze brakuje zdjęć z tamtego okresu, chciałbym choć jedno z padem w ręku.

hankie

Mam masę zdjęć, ale z Lego :) Sergio, browar za zdjęcie tematyczne!

Sergio

Dzięki chłopaki, akurat jedyne zdjęcie jakie znalazłem z padem z tamtych lat, potem jeszcze mam kilka z czasów PC, szkoda ze nie mam nic z pegasusem jak mialem 5 lat

Spec-chem

Pamiętam, że pierwsze, co widziałem na ekranie telewizora po włożeniu nośnika do PlayStation 1, to było Demo One w wersji 5-tej. Było to chyba w 1997-tym albo w 1998-mym roku. Miałem wtedy 2-3 lata. Wciągnęła mnie ta konsola w świat gier, jak zobaczyłem demo Abe'a. :)

Pierwszej gry nie pamiętam za dobrze. Większą styczność miałem z demówkami, które pozyskiwał mój starszy brat z PlayStation Magazynu (Może dlatego mam większą miłość do demówek niż pełnych wersji :D ).

Za nic nie sięgnę pamięcią do mojego pierwszego tytułu w jaki grałem, ale może nim być Crash 3. W dzieciństwie zapamiętałem ją najlepiej.

hankie

Cytatmam większą miłość do demówek niż pełnych wersji
Może nie większą w moim wypadku, ale doskonale Cię rozumiem. Co wszelakich demówek i Platyn na PSX (mimo, że kolekcjonerzy gardzą LOL) mam duży ładunek sentymentalny. Z racji hajsu za młodocianego to demka a potem Platyny były możliwością smakowania więcej niż 1 gry na kwartał.

Astorre

Soulblade i V-Rally - niezapomniane godziny rozgrywki ;)