Scenowe spolszczenia gier PSX

Zaczęty przez ikskoks, Lipiec 16, 2019, 20:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

ikskoks

Heh, dzięki. :D Z Urban Chaos sytuacja zmieniła się na lepsze, kiedy twórcy udostępnili kod źródłowy gry. Dzięki temu może w przyszłości uda się stworzyć odpowiednie narzędzia do edycji plików.

Vagrant Story raczej nie planowałem, ale jakieś platformówki czy tam strzelanki na PSX są jak najbardziej brane pod uwagę. :D

czapa

Może znalazłby się jakiś dobrodziej i mógłby zeskanować polska papierową instrukcję do CTRa? Chodzi o tą karteczkę jak na zdjęciu niżej. Będę bardzo wdzięczny.
<"https://i.imgur.com/YJtPUPK.jpg">

kris82l

Cytat: alf w Luty 15, 2020, 23:09
Dobrze widziec, jednakze powstaje pytanie: czy ktos z tego skorzysta ? Jest jakas grupa odbiorcow ktorzy wyczekuja tego typu spolszczen gier psx ?

Jest taka grupa :) zawsze jak pojawia się takie tłumaczenie podziwiam autorów i doceniam ich pracę, uważam to za objaw prawdziwego sentymentu, natomiast ludzie nie znający dobrze języka angielskiego mogą po raz kolejny przeżyć przygody z klasykami na PS1

Janusz

Muszę wreszcie dokończyć materiał na główną o fanowskich spolszczeniach. Na pewno wspomnę o Twoich projektach również. :)

Dead or Alive to dobra gra, choć nie tak popularna jak Tekken czy Soul Blade. Wygląda bardzo dobrze, choć mi zawsze przeszkadzało w niej jakieś poczucie pustki, pewnie przez te tła.

SALADYN

Ja tam za dzieciaka nie zwracałem w tej grze uwagi na jakieś tła ;)

Damian

Grałem tylko w demo razem z kuzynem, ale tak, były ciekawsze elementy od pustych teł :D

ikskoks

Cytat: Bodzio w Wrzesień 10, 2020, 17:50Muszę wreszcie dokończyć materiał na główną o fanowskich spolszczeniach. Na pewno wspomnę o Twoich projektach również.
Dzięki. Obiecuję, że przeczytam! :D

Cytat: Damian w Wrzesień 10, 2020, 18:49ale tak, były ciekawsze elementy od pustych teł
Nawet jest w grze specjalny tryb, który eksponuje takie elementy ;)

pawloosw

Świetna robota. Rozumiem, że "get ready" czy "Fight" nie tłumaczyłeś, by nie gryzło się z komentarzami głosowymi po angielsku? Czy to jakiś techniczny problem przeskoczyc?

ikskoks

Cytat: pawloosw w Wrzesień 10, 2020, 22:47Świetna robota. Rozumiem, że "get ready" czy "Fight" nie tłumaczyłeś, by nie gryzło się z komentarzami głosowymi po angielsku? Czy to jakiś techniczny problem przeskoczyc?
Dzięki. To niestety problem techniczny, gra ukryła przede mną część tekstów ;)
Z ciekawości porównałem swoją wersję z tłumaczeniem rosyjskim i tam autor miał ten sam problem.

pawloosw

Kumam, pewnie bez dostępu do kodu źródłowego temat nie do przeskoczenia. Tak czy inaczej, good job.  ;)

mariusz391

No to kolejny tytuł trzeba będzie sprawdzić. Sam tą serię poznałem dopiero na Xboxie grając w część 3-ecią, ale chętnie sobie porównam jak wyglądała jedynka na PSone, na tle remasteru na Xboxa który też się ukazał

alf

Nie spodziewałem się, że komuś przyjdzie do głowy spolszczanie Tekkena  C:-) to chyba ostatnia gra o której pomyślałbym że potrzebuje spolszczenia  O:-)

Stall

Fajnie, że ci się chciało, ale faktycznie Tekken 3 to chyba jedna z ostatnich gier na PS1, która potrzebowałaby spolszczenia. :)

Przy okazji, moim zdaniem takie frazy jak "Tekken Ball" czy "Replay" mógłbyś zostawić w oryginale. Wiedziałem co to jest "Tekken Pilk" jedynie dlatego, że znalem oryginalną wersję. :D