Scenowe spolszczenia gier PSX

Zaczęty przez ikskoks, Lipiec 16, 2019, 20:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Cytat: Rocho w Październik 15, 2019, 21:17Była na okładce bo jak sam zauważyłeś była to chyba ostatnia duża gra na dogorywające PS1.

Dokładnie. Jeden z ostatnich dużych tytułów Sony na PSX, którym próbowano podkręcić jeszcze sprzedaż PS one. Stąd gra dość często pojawiała się w prasie w reklamach czy na okładkach.

Mcin

Noo ja w grę nie grałem, ale reklamę z Magazynu (niw pamiętam którego) zapamiętałem do dziś...

Człowiek składa się w 17% z węgla...

czy jakoś tak :)
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Atr3ju

Jak Ty to kurde robisz ? ;) Za 10 lat spolszczysz całą biblioteke gier na PS1 :P
Mistrz może być tylko jeden.

ikskoks

Heh, dzięki wielkie. Może nie całą, ale te najlepsze tytuły na pewno!  ;D

Janusz

Dobrze widzieć kolejny ukończony projekt.

alf

Dobrze widziec, jednakze powstaje pytanie: czy ktos z tego skorzysta ? Jest jakas grupa odbiorcow ktorzy wyczekuja tego typu spolszczen gier psx ?

ikskoks

Cytat: alf w Luty 15, 2020, 23:09Jest jakas grupa odbiorcow ktorzy wyczekuja tego typu spolszczen gier psx ?
Mała, ale jest. ;)

mariusz391

O jak zarąbiście. Ostatnio na PS Classic kończę sobie po raz kolejny Crash Bandicoot 3 i CTR byłby następny w kolejce. A tu będzie można zagrać po polsku.
Zdradzisz rąbka tajemnicy jaka gra będzie kolejna tłumaczona?

ikskoks

Cytat: mariusz391 w Luty 16, 2020, 19:20Zdradzisz rąbka tajemnicy jaka gra będzie kolejna tłumaczona?
Jeszcze nie jestem pewien. :D Może tym razem coś na PSP będzie.

mariusz391

Cytat: ikskoks w Luty 16, 2020, 21:15Może tym razem coś na PSP będzie.
Nie żebym się narzucał, ale w takiego Daxtera albo Ratchet & Clank Size Matters na PSP po polsku bym zagrał ;)

Rocho

A czy Ratchet & Clank Size Matters nie jest po polsku?
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Quake96

Cytat: Rocho w Luty 17, 2020, 12:45
A czy Ratchet & Clank Size Matters nie jest po polsku?

Aż odpaliłem PSP i sprawdziłem. Niestety nie jest po polsku :P

Janusz

Jak ogarnę temat bazarowych spolszczeń to myślę trzeba będzie się zabrać za scenowe i przygotować jakiś materiał na główną.

sjdr

Cytat: ikskoks w Luty 16, 2020, 01:45
Cytat: alf w Luty 15, 2020, 23:09Jest jakas grupa odbiorcow ktorzy wyczekuja tego typu spolszczen gier psx ?
Mała, ale jest. ;)

spolszczenie c-12 jest baaardzo konkretne ! Przeszedłem całe i szacun !
medievile to samo :) tym bardziej zdubbingowana jedynka :)

strasznie szkoda, że z powodów technicznych nie da rady spolszczyć urban chaos wersje na PSX (jakoś czuje lepszy klimat w tej wersji, pewnie przez dithering) ^^

Pozdro i działaj dalej ! ... może kiedyś dokończenie Vagrant Story ? :)