Ruskie i inne nieoficjalne spolszczenia gier na PSX

Zaczęty przez Janusz, Lipiec 23, 2017, 10:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

mariusz391

Cytat: Megadeth w Luty 10, 2020, 19:14Czy to jest jakiś kompress do 1CD? Co jak FF7 będzie chciał kolejne CD w czasie rozgrywki? Jak to wygląda?
Eboot.pbp to plik PSone przeznaczony dla PSP. Oznacza to że oficjalny emulator PSone na PSP wykrywa że plik jest wielopłytowy i pozwala przełączać się między nimi gdy jest taka potrzeba
JEDNAK na Autobleem to już takie łatwe nie jest. Najgorsze jest to że prawdopodobnie DA SIĘ w wielopłytowe ebooty grać, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. W Ace Combat 3 udąło mi się jakoś przełączyć na drugą płytę, choć sam nie wiem jak, ale już w Driver 2 nie umiałem tego zrobić za chiny ludowe.
Jeśli chcesz mieć pewność musisz znaleźć wersję na osobnych płytach w formacie .bin/.cue i wtedy przełączasz się między nimi bezpośrednio w menu emulatora (klawisze naaz SELECT + TRÓJKĄT)
Więc jeśli

Damian

Na PSP i PS3 przy grach cyfrowych mających kilka płyt się wciskało PS Button i można było zmienić płytę. W menu emulatora na tym autobleemie też powinno dać się zmienić płytę jeżeli jest to paczka z kilkoma.

Megadeth

Hmm ciekawe to co piszecie, z jednej strony taki plik to spoko sprawa, bo tylko jest jeden, z drugiej strach, by po czasie nie okazało się, że nie da się płyty zmienić.
Niestety nie znalazłem FF7 w PL na osobnych płytach.

Miru

Ja posiadam Worms Armageddon ze spolszczonym tekstem, co prawda nie jest to dubbing, ale to nieoficjalne spolszczenie. Jak ktoś byłby chętny to wrzucę na chomika jak będę miał dostęp do płyty

Atr3ju

Wrzuć obraz płyty, tylko nie na chomika. Jest mase innych darmowych stron z lepszym transferem.

Duduś

Cytat: dro06 w Lipiec 01, 2019, 11:05

Kurde szukam syphon filter 2 w polskiej wersji już wiele lat i nic jak ktoś ma spolszczenie to niech zapoda linka mail : krystiandrozd1@gmail.com

ja mam w swojej kolekcji bazarowych spolszczeń takie : Psx: driver 1 i 2 ,medievil2, soul reaver, gta 2(tylko napisy), colin2(tylko napisy) a na Pc : kingpin life of crime , unreal tournament 99 , rtcWolfenstein, gta 2, serious sam 1 , no one lives forever 1 i alien vs predator2(dwie ostatnie tylko napisy) mogę podesłać jak ktoś chce
Pozdrawiam.

Witam, poproszę o tę grę Colin McRae Rally 2.0.

Cytat: dro06 w Wrzesień 17, 2020, 18:55
No skoro sytuacja wygląda tak to Proszę Bardzo poniżej wrzucam link do całej mojej kolekcji Bazarowych tłoków, które udało mi się zebrać, znaleźć, wyżebrać ;) jest tam też właśnie xena z linku z tego forum , red faction czy właśnie dzisiejszy zbiór syphon filter 2 wszystko oczywiście z dubbingiem , a co do grupy , która zajmowała się polonizacją syphona to jest full wypas w rolach męskich ten najbardziej lubiany lektor z soul reavera czy max payna , a w rolach kobiecych Pani znana z tomb raider , heavy metal fakk2 czy unreala także życzę miłej zabawy :)

https://drive.google.com/drive/folders/1XF-dL_9zsDvHCiVCrHu_QJ3b5LSpCg9K?usp=sharing

Pozdrawiam.

Mógłbyś zaktualizować grę w tym temacie:
https://strefapsx.pl/forum/psx-gry/szukam-gry-syphon-filter-2-w-polskiej-wersji-jezykowej/15/, z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

czarnieski

Mi od dawna marzy się spolszczenie do chrono crossa, uważanego przez wielu za najlepszego jrpg na psx. Może jak by się znalazło więcej osób i założyć jakiś patronite czy coś podobnego aby ktoś podjął się tłumaczenia tej wspaniałej gry.

Janusz

Kiedyś istniała bardzo dobra strona fanów CC w Polsce. Za cholerę nie pamiętam adresu, ale typowa fanowska strona z wczesnych lat dwutysięcznych, pełna ciekawych materiałów, których na próżno było szukać wtedy w sieci. Niestety padła, jak większość tego typu tworów. Pamiętam, że twórcy zbierali wtedy na forum ekipę do tłumaczenia, nawet wstępnie byłem chętny, ale jak to często bywa na zbieraniu się skończyło.

czarnieski

Na pewno w grze jest dużo dialogów ale chrono crosa przetłumaczono na francuski, włoski, portugalski, hiszpański więc się da. Są też podobno jakieś narzędzia do tłumaczenia.

Atr3ju

@Duduś

Mam tego Colina, nawet ostatnio go użyłem do materiału na jutub. Wrzuce w wolnej chwili na jakiś szybki serwer.

Quake96

To ten spolszczony przez bodaj PSXpower? Miałem chyba coś takiego kieeeedyś. To była bodaj wersja RIP 8)

Duduś

@Atr3ju

Odpisuje ze sporym opóźnieniem, akurat mnie to cieszy, że go posiadasz, jakbyś mógł to wrzucić to będę Ci wdzięczny.

Atr3ju

Nie wiem czy to RIP ale miałem kiedyś wersje Colina 2 z giełdy od ziomka znajomego, gra kupiona w niedziele oczywiście. Graliśmy aż doszliśmy do rajdu Kenji chyba i przy wczytywaniu sie gra wieszała. Praktycznie cały tydzień czekaliśmy do następnej niedzieli, wypad na giełde, mówimy ziomkowi co jest nie tak z grą a on zwyczajnie wzioł tą płyte na zol i stopą przeszurał kilka razy  :o A my w totalnym szoku, jak można było gre wartą wtedy 20 zł tak potraktować. Po chwili nam powiedział że to jakaś wersja beta czy właśnie rip i dał już pełną wersje.
Obraz z tego Colina zajmuje 564 MB

https://1fichier.com/?fo04srux1odv3gzgn2ta

Janusz

hankie

I ekipa z plgames :) Cóż za okładka, no i niedzielny serwis i wsparcie klienta też działało. Nie to co teraz ;)