Project M.T.P.

Zaczęty przez Morden, Kwiecień 15, 2025, 10:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Morden

Od jakiegoś już czasu, udzielający się na Twitterze Elias Daler publikuje wpisy prezentujące postępy w produkcji jego własnej gry na PlayStation. O ile sama gra jest jeszcze we wczesnym stadium produkcji, Elias radzi sobie świetnie, eksplorując równocześnie wiele technik wykorzystywanych na PS1.

Polecam jego konto, bo nawet jeśli gra nie będzie dorównywała rozmiarem komercyjnym produkcjom, projekt jest dość ambitny, a wspomniana eksploracja technik bardzo ciekawa. Trzymam kciuki za ukończenie gry. Niebawem autor ma też wrzucić ISO prezentujące niektóre użyte efekty w formie interaktywnego dema-prezentacji.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

killy9999

Ciekawe. Bardzo lubię takie inicjatywy. A czy da się ten projekt śledzić jakoś poza Twitterem? Jakaś strona, blog albo coś?

Morden

Cytat: killy9999 w Kwiecień 15, 2025, 13:36Ciekawe. Bardzo lubię takie inicjatywy. A czy da się ten projekt śledzić jakoś poza Twitterem? Jakaś strona, blog albo coś?

Stronkę i inne profile społecznościowe Elias ma, ale Twitter jest najlepszym miejscem, bo tam pisze coś praktycznie codziennie. Jeśli nie masz konta i wbijasz się na ekran logowania, zawsze możesz śledzić jego wpisy przez Nitter (alternatywny frontend dla Twittera).
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Janusz

Dzięki za cynk, rzadko się trafia jakiś desperat zabierający się za tworzenie gry na PSX, a już ją kończący to już w ogóle.

Na początku myślałem, że to kolejny projekt w stylu "gra ala z czasów PSX" tylko na PC. Dobrze, że tym razem ma to ruszyć na oryginalnym sprzęcie.

Screeny wyglądają ciekawie, choć póki co sam gameplay pozostaje zagadką. Fajnie jakby udało mu się złożyć z tego coś grywalnego, a nie jedynie ciekawostkę do obejrzenia na screenach i zapomnienia.

killy9999

Cytat: Morden w Kwiecień 15, 2025, 14:15Twitter jest najlepszym miejscem, bo tam pisze coś praktycznie codziennie
No nie, codziennych aktualizacji to ja nie potrzebuję nawet od własnego zespołu programistycznego :-) W zupełności wystarczy mi info o postępach raz na parę miesięcy.

Trzyzet

Na serwerze discorda PSX dev można śledzić wszystko na bieżąco łącznie z rozwiązywaniem problemów wynikających z architektury konsoli.