Press kity gier na PSX

Zaczęty przez klaude, Styczeń 05, 2016, 12:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

klaude

Fajnie było by stworzyć listę wydanych press kitów dla gier z PSX i opublikować ją na strefie. Czasem na allegro, czy ebayu trafiają się takie wydania, ale mi konkretnie chodzi o listę zawierającą:

-nazwę
-datę/kraj/region wydania
-co zawiera press kit
-galeria/filmy

W obiegu będzie coraz mniej tych perełek, więc uważam że warto zebrać jak najwięcej informacji i opublikować u nas.

Może ktoś ma już coś takiego lub chociaż zaczął? Gdzieś tu na forum widziałem zdjęcie press kita któregoś Crasha i link do bazy zdjęć, ale nie sprawdzałem tego jeszcze.

Moja propozycja jest taka, żeby w którymś wątku zacząć zbierać informacje, a później ubrać to w bazę (o ile pomysł wypali). Nie zaczynam, bo być może ktoś z nas już posiada jakieś dane.

Edit:

Kilka press kitów można sobie obejrzeć na tej stronie: http://www.defconsoft.co.uk/tag/press-kits/ (uwaga, szukać odnośnika "previous entries" na dole strony po więcej wpisów)

Press kit Spyro the Dragon na filmiku:

Janusz

Będzie ciężko, zwłaszcza z tymi danymi i faktem, że znając życie Polskę większość, zdecydowana większość z nich ominęła Polskę. Tutaj masz Crasha od Roberta http://strefapsx.pl/forum/gry/crash-bandicoot-3-warped-%28materialy-prasowe%29-sces-01420/

Przy okazji zaczynając taki wątek dobrze by było wrzucić coś od siebie jako przykład.

Janusz

Wracam do tego wątku po przerwie bo jestem ciekaw czy może ktoś jeszcze nie ma jakiś press kitów w kolekcji? Ostatnio znajomy podesłał mi jeden od Wipeouta bodaj i kurde masa świetnych informacji tam jest, które można by wykorzystać na głównej i nie tylko.

klaude

Wiem, że Yuki się chwalił że ma press kity (z tym że nie wiem, czy i ile z tego na PSX). Może udostępniłby zdjęcia/skany na potrzeby forum.

Źródło: http://strefapsx.pl/forum/strefa-kolekcjonera-40/edycje-gier-promo-pre-production-copy-alpha-beta-itp

Yuki

Ano troche tego mi w koszu lezy.

- 5 sztuk Sorcery Swiat Magii na PS3
- Jak & Daxter Precusor Legacy PS2
- The Getaway PS2
- Gran Turismo 4 PS2
- Gran Turismo PSX
- Heavenly Sword PS3
- Sly Racoon PS2
- Socom PS2
- Resistance 2 PS3
- Uncharted 2 PS3
- Haze PS3
- Ghost Recoon Press Pack
- Splinter Cell N-GAGE
- Warhammer 40.000 N-GAGE
- ONE N-GAGE

...i chyba cos tam jeszcze.

Na dokladne zdjecia to czasu brak niestety, praca/dom/dziecko/kobieta w ciazy...ciezko znalezc czas na cokolwiek. Niemniej zdjecia pokazujace jak to wyglada ogarnac przy okazji mozna. Jedno-dwa zdjecia na press kita.

Janusz

Fajnie by było kiedyś wrzucić na główną wzmiankę o tym GT. Przeglądałeś może zawartość płyt. Co tam jest ciekawego?

klaude

Yuki

Cytat: Bodzio w Grudzień 11, 2017, 21:59
Fajnie by było kiedyś wrzucić na główną wzmiankę o tym GT. Przeglądałeś może zawartość płyt. Co tam jest ciekawego?

Szczerze powiem Ci ze pojecia nie mam co tam jest. Nie wlaczalem tych plyt nigdy, dostalem i odlozylem do kosza :P

Cytat: klaude w Grudzień 12, 2017, 07:50
Cytat: Yuki w Grudzień 11, 2017, 21:38
kobieta w ciazy..

Gratulacje :)

A dzieki...ale nie życze nikomu humorów kobiety w ciąży...to jest koszmar  :-\

Janusz

Szkoda, czasem są niezłe smaczki na płycie i to niekoniecznie związane z daną grą.