Gry na ps1 które najbardziej chcielibyście dodać do swojej kolekcji

Zaczęty przez eloiasia1, Grudzień 21, 2015, 21:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

eloiasia1

Ciągle patrze w przyszłość i z jednej strony cieszę się że mam jeszcze tyle ciekawych tytułów do zebrania i do ogrania a jednoczeście ta powiększająca się z czasem lista mnie nieraz przytłacza, z tytułów które mam w swojej kolekcji niedobrnełem jeszcze nawet do połowy tego co mi się marzy.

Ale są takie gry na których mi najbardziej zależy nie tylko z chęci ich posiadania ale w końcu w nie pogrania, i wcale niemam zamiaru tu wam rapować tylko te tytuły wyeksponować :)
dobra mam tutaj listę 10 gierek z około 160 na jakie jeszcze poluję, numreacja przypadkowa
1. Castlevania Symphony of the night, tyle się o niej naczytałem i naoglądałem że fajnie było by to wkońcu ograć
2. In the Hunt, nawet przestałem już oglądać gameplaye tej gierki, muszę ją dorwać
3. Raiden Project, jestem wielkim fanem shmupsów a ten jest wysoko na mojej liście
4. Vib Ribbon. Celowo nigdy nieoglądałem gameplayu chcę być zaskoczony tą gierką
5. Skullmonkeys, nadal nie mogę sobie wybczyć że kiedyś sprzedałem swoją kopie
6. Rapid Reload, bardzo przypomina mi Gunstar Heroes które uwielbiam
7. SW Dark Forces, niedroga ale ciągle ktoś mnie przebija
8. Valkyrie Profile, trzeba będzie sprzedać nerke niestety
9. Megaman x4,x5,x6 , strasznie ciężko je zdobyć w PALu, uwielbiam x2 na snesa
10. Clock Tower, strasznie mnie ciekawi ten tytuł
11 jeszcze zapomniałem o Lunar i Lunar 2 ups

Oczywiście zdaję sobie sprawę że niektóre z tych gier jest cięzko zdobyć, a właściwie oprócz dark forces to chyba wszystkie ale bedzie to moje noworoczne postanowienie :)

ciekaw jestem jakie gry wam spędzają sen z powiek, i oczywiście nie musi być ich aż lub tylko 10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit by Manifesto - wątek przeniosłem do odpowiedniego działu :)

Manifesto

Tales of Destiny II - jedna z najdroższych gier na PS1 (ponad 100 $ bez wysyłki). W przyszłym roku w końcu ją kupię, zobaczycie :)

Revelations: Persona - pierwsza część serii nieco odstaje jakościowo od następnych ale jako fan Persony muszę ją w końcu kupić. Niestety to spory wydatek, niemal równie wielki jak gra powyżej

Silhouette Mirage - świetna gra 2D. Miałem ją za dawnych czasów, jest ona dość krótka ale intensywna. Ceny są raczej umiarkowane, ale mimo wszystko -  dość wysokie.

Brigandine: Legend of Forsena - jedna z niewielu strategii dedykowanych wyłącznie na PS1. Atlus nie wydaje gniotów, gra jest ponoć porządna i niestety bardzo droga.

Ogre Battle: March of the Black Queen - klasyka ze Snesa. W sumie to nie zależy mi na tej grze tak jak niegdyś zależało mi na Tactics Ogre (którego od dawna posiadam), ale i tak bym chciał mieć :)

Tyle :) Inne gry, które mieć chciałem już mam :)

Janusz

Ja wciąż "grube" growe zakupy zostawiam sobie na inną chwilę, ale coraz częściej żałuję, że jak większość z nich widziałem na allegro jakiś czas temu to ich nie kupiłem bo cenowo teraz jest nieraz kilka razy drożej.

1. Klonoa Door to the Phantomille - chyba nie trzeba przedstawiać tej gry, mam samą płytkę po niemiecku, ale sam ten fakt sprawia, że wolę poczekać na anglika i nie psuć sobie zabawy.

2. Castlevania Symphony of the Night - gry nie trzeba przedstawiać, podobnie jak eloiasia1 sporo o niej czytałem i wychodzi na to, że trzeba ją mieć w kolekcji.

3. Gex - wciąż brakuje mi pierwszej części, od której chciałem zacząć ogrywanie tej serii.

4. Final Fantasy Chronicles - pierwszy przedstawiciel NTSC-U na liście, chodzi mi w zasadzie jedynie o Chrono Trigger o którym sporo słyszałem ale nie było okazji ograć.

5. Omega Boost - do dziś żałuję, że nie kupiłem tej gry jak miałem okazję za 60zł, a swoją kopię dawno temu sprzedałem.

6. Skullmonkeys - lubię takie oryginalne gierki, szkoda że pierwsza część nie wyszła też w PAL.

7. Kula World - logiczna gra na długie zimowe wieczory.

8. Diablo - z miłą chęcią bym wrócił do tej gry i spróbował pograć z kimś w co-opie.

9. Einhander - kiedyś czytałem, że to jedna z najładniejszych gier na PSXa, która wyciska siódme poty z konsoli, chciałbym to zobaczyć na żywo.

10. Strider 2 - żałuję, że nie ma więcej i przede wszystkim tańszych gier tego typu.

11. Kurushi

12. Rapid Reload

Oto moje TOP10, jakby ktoś chciał zrobić przyjemność adminowi to można mi coś z tego kupić pod choinkę ;)

Wagabunga

Przede wszystkim chcę kupić RPG nie wydane w Europie, a tych sporo jest więc szykuje się olbrzymi wydatek w ciągu następnego roku. Najpierw Lunary, potem Arc the Lad Collection, później Valkyrie Profile (tutaj zgodzę się z tą nerką :P) Z innych gier bardzo bym chciał kupić Klonoe, Mega Many oraz Herc's Adventures, czyli same drogie rarytasa. Z tańszych muszę w końcu uzupełnić trylogię Crasha o dwójkę.
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Lothar

1. Legend of Mana. Gra nie jest bardzo droga ale swoją cenę ma. Zakochałem się w niej od pierwszegp gameplayu na YT. Super grafika jak w bajce mnie oczarowała. Ciekawi mnie system i świat gry.
2. Dragon Warrior VII, DQ VIII był świetny choć po pewnym czasie monotonny. Mimo wszystko chciałbym zagrać w VII.
3. Persona 2. Mój tytuł nr 1 do nabycia. Dlaczego na3 pozycji? Bo jest zbyt drogi abym go kupił. I pewnie obejdę się ze smakiem. Chyba że trafię na okazję życia.
4. Einhander. J.w. tyle że nieco tańszy.

Draif

1. Castlevania Symphony of The Night - lubię metrodvianie, a  to jednak gra legenda, ale z powodu ceny pozostaje tylko w sferze marzeń.
2. Tenchu 2 - pierwsza część tak mi się podobała, że ta też powinna (recenzje ma dobre, zobaczymy)
3. Tony Hawk Skateboarding - nie miałem okazji zagrać jak byłem mały, a wszyscy wokół się zachwycali. Trzeba nadrobić.
4. Wipeout 2097 - ponoć kontynuacja jest łatwiejsza niż oryginał. Pierwszą część uwielbiam i przeszedłem na poziomie reaper, aczkolwiek zajęło mi to miesiąc. Dlatego obniżenie poziomu trudności jest pożądaną zmianą
5. Dino Crisis 2 - właściwie nie wiem dlaczego jeszcze w to nie grałem.
6. Resident Evil - nigdy nie byłem fanów tego typu rozgrywki, ale ludzie musieli za coś pokochać pierwowzór ? Przydałoby się dowiedzieć na własnej skórze dlaczego.
7.  Driver - o tej grze dowiedziałem się z tego forum. Nie jest drogą więc może zostanie moją pierwszą grą na psx w 2016 roku.
8. Tekken 3 - grałem w to za bajtla mam zamiar grać i teraz :)
9. Spyro - nigdy nie grałem w żadną część, a platformówki w sumie lubię.
10. Xenogears - tutaj dla mnie olbrzymim problemem jest to, że ta gra wyszła tylko w NSTC. Z tego powodu może trochę potrwać zanim ją zdobędę.

Don

Z gier które chciałbym móc już położyć na swoją kolekcjonerską półkę wymienię dwa tytuły:
Suikoden
Suikoden II

Koniecznie chcę je w PAL'u oraz w b. dobrym stanie co oznacza wydatek kilkunastu banknotów z Jagiełłą. Czekam okazji i czekam, aż serce przestanie mnie boleć na taki wydatek:)

Janusz

repip

Kurcze, wszedłem na to forum, ale chyba muszę wyjść bo za cienki jestem eheh. Ja dziś kupując drugiego Gex'a właściwie zakończyłem swoją kolekcję, jak "coś kiedyś" wpadnie to wpadnie, ale bez jakichkolwiek ciśnień już mogę powiedzieć, że mam co chciałem. Łącznie 31 tytułów, które mi się podobały lub chciałem je wypróbować. Z resztą kupuję więcej niż ogrywam, więc może i lepiej, że na kolejnej z kilku konsol mam co chciałem :]

Ale gdybym kiedyś się obudził i stwierdził "a wydam sobie parę stówek na gry z szaraka" to dodałbym do koszyka:

- Gex - podobnie jak Bodzio mam 2 i 3, ale jedynki brak
- Pandemonium - kumpel ma więc jak mnie natchnie to chyba opcja "pożycz" wejdzie
- The Legend of Dragoon - ponoć średniak, do tego drogi, ale co tam, coś w nim jest
- Kula World - cena zabija, ale gra zacna
- Skullmonkeys - gra kompletnie nie na moje stare nerwy, ale kusi