A Ty w jaki remaster z PSXa chciałbyś zagrać?

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 17, 2015, 21:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Targi E3 przyniosły nam news o planach wydania w 2016 roku pełnoprawnego remake'u Final Fantasy VII. Wielu graczy dostanie więc to czego od lat wyczekiwano. Sądząc po reakcjach i komentarzach był to chyba jeden z najbardziej wyczekiwanych remake'ów w historii konsolowych gier. Mnie po zawodzie związanym z tą grą na PSX jakoś serduszko szybciej nie zabiło jak przeczytałem ten news, ale tak sobie pomyślałem, że osobiście z miłą chęcią zagrałbym w kilka innych gier z PSXa, w odświeżonej oprawie.

Najbardziej cieszyłbym się chyba z odświeżonej wersji Chrono Crossa. Nowa oprawa i zwiększony poziom trudności w walkach by w zupełności wystarczyły bo cała reszta już jest w wersji z PSXa. Swoją drogą ciekaw jestem czemu Square porzuciło to uniwersum i do niego nie wraca. Przecież zarówno Trigger jak i Cross to gry świetne i niezapomniane. Myślałem też o Medal of Honor i Medal of Honor Underground ale tutaj oprócz poprawy grafiki i zwiększenia poziomu trudności wypadałoby przebudować cały gameplay, a więc nie jest to dobry materiał na remake.

G-R-Z-E-C-H

Ja bym chciał zobaczyć remake Dino Crisis. Nie wiem za bardzo w jakiej formie, ale na pewno nie mógłby pozostać zbyt wierny oryginałowi w kwestii rozgrywki. Może gdyby wziąć co nieco widowiskowości z Uncharted, dołożyć ciekawą historię i Reginę w HD, coś by z tego wyszło ;)
Na pewno nie można teraz narzekać na zbyt dużą ilość gier a la Jurassic Park i nowy DC by się przydał.

Schizo

Regina w HD <3 To byłoby coś epickiego. Ja chciałbym zobaczyć pierwszą osłonę Gran Turismo z dzisiejszą grafiką.
Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

szykaz

Janusz

W przypadku Dino Crisis podobnie jak w Medal of Honor mowa mogłaby być pewnie jedynie o nowej grze bo mechanika wymagałaby chyba zbyt wielu zmian. Gran Turismo już bardziej przejdzie bo tu jedynie grafikę podciągnąć. W Crashu podobnie, za wiele nie trzeba zmieniać. Ogólnie są gatunki w których łatwiej o coś takiego bo w zasadzie w platformówkach, wyścigach, a zwłaszcza jRPG za wiele się nie zmieniło w mechanice w kolejnych generacjach konsol. Gorzej z grami akcji.

Hycuś

Cytat: Schizo w Czerwiec 17, 2015, 21:59
Regina w HD <3 To byłoby coś epickiego. Ja chciałbym zobaczyć pierwszą osłonę Gran Turismo z dzisiejszą grafiką.

Czemu akurat jedynkę a nie GT2? Przecież część druga była lepsza pod każdym względem. Jedynka jest przy niej jak wersja demo :)

Hycuś

Ja bym chciał rimejk Porsche 2000. Bardzo :D. Za to nie zgadzam się co do Crasha. Gra się pod względem graficznym prawie niezestarzała. Poprawa grafiki pozbawiła by ją uroku :)

G-R-Z-E-C-H

A, i jeszcze chciałbym wreszcie zagrać w nowego Carmageddon'a ;D I jak już mamy tutaj koncert życzeń, to dobrze gdyby nie był gniotem.

Jarecki88

Ja bym z chęcią pograł w podkręcone hogs of war.

gumislav

To mnie marzyłby się Gex 3D: Deep Cover Gecko, ale jedynie z nowymi teksturami w wysokiej rozdziałce i bez spowolnień grafiki, co niestety na poczciwym szaraku się zdarza.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

szykaz

Cytat: Hycuś w Czerwiec 18, 2015, 08:53
Ja bym chciał rimejk Porsche 2000. Bardzo :D. Za to nie zgadzam się co do Crasha. Gra się pod względem graficznym prawie niezestarzała. Poprawa grafiki pozbawiła by ją uroku :)
Według mnie by nie pozbawiło, przykładem może być odrestaurowany Oddworld. Poza tym, remake oryginału i tak nie zmieni :P Będąc w temacie Crasha cieszyłbym się gdyby w ogóle go ożywiono, bo niestety ale wszyscy boją się go tknąć...

a w temacie remake to cieszę się, że zapowiedziano Resident Evil Zero :)

Draif

A ja chciałbym zobaczyć remake Medievil, a także Wipeota. Jest tego więcej, ale chyba te najbardziej.

Janusz

Cytat: Jarecki88 w Czerwiec 18, 2015, 12:00
Ja bym z chęcią pograł w podkręcone hogs of war.

O widzisz, też bym z miłą chęcią pograł w coś takiego bo w porównaniu do większości tutaj proponowanych tytułów Hogs of War jest mniej uznane, a szkoda bo gra bardzo ciekawa.

Martin

Driver 2. Chciałbym zawitać jeszcze raz do Hawany:), posiedzieć na krzesełku w Rio lub zadzwonić komuś do drzwi:)

Jarecki88

Cytat: Bodzio w Czerwiec 18, 2015, 21:54
Hogs of War jest mniej uznane, a szkoda bo gra bardzo ciekawa.

nie udało się prosiakom wyjść z cienia Wormsów niestety  :(