A Ty w jaki remaster z PSXa chciałbyś zagrać?

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 17, 2015, 21:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Krzemol

Cytat: Hycuś w Czerwiec 18, 2015, 08:50
Czemu akurat jedynkę a nie GT2? Przecież część druga była lepsza pod każdym względem. Jedynka jest przy niej jak wersja demo :)
Ja tam dd zawsze jakoś znacznie bardziej wolałem pierwszą część, mimo że ma znacznie mniej wszystkiego i jest dużo krótsza.
Cytat: Hycuś w Czerwiec 18, 2015, 08:53
Ja bym chciał rimejk Porsche 2000. Bardzo :D.
O tak. Pecetowa wersja Porsche z dorzuconymi nowszymi modelami i dzisiejszą grafiką to byłoby coś pięknego... Ale na to chyba goście z EA nie wpadną.
http://swiftclub.pl/
PC|PSOne|PS2|PS3|PS4|X360

Manifesto

Remake Final Fantasy VII? Powiem tylko tyle - Square-Enix już zupełnie nie mają pomysłu. Zamiast robić remake kultowej dla wielu gry, mogliby stworzyć jakiś tytuł, który nawiązywałby klimatem do starych RPG, ewentualnie skupić się na fabule, tak jak kiedyś za czasów PSX i (nieco mniej) PS2. Szczerze mówiąc wolałbym remake Final Fantasy VI, ta gra imo bardziej zasługuje na remake niż VII, która jest wg mnie bardzo dobrą, aczkolwiek nieco przereklamowaną grą. VI dawała znacznie więcej możliwości, była bardziej nieliniowa i oferowała rozwiązania, których próżno szukać w VII. Miała za to jeszcze częstsze losowe walki więc w "rimejku" znacznie bym je ograniczył, lub wprowadził widocznych przeciwników. I to moim zdaniem byłby strzał w dziesiątkę. Ale oczywiście  FF VI to gra ze Snesa.

Zagrałbym w remake Vagrant Story. W nowej szacie graficznej ta gra byłaby obłędnie dobra. A rozwiązania systemu walki do dziś by się świetnie sprawdziły.

Janusz

Ciekaw jestem jak rozwiążą system z tymi losowymi walkami, może go jakoś przekopyrtają do ludzkiej postaci. Swoją drogą ze Square musi być już naprawdę nieciekawie, skoro ich remake wzbudza największe emocje, a nie zapowiedź nowych tytułów.

Hycuś

Square miało ostatnio trochę wpadek więc nie ma się co dziwić.

Draif

Jak już o Square - to pozytywnie przyjęto też Deus Exa, Hitmana, Just Cause 3 czy nowe Nier. Nie ma się co o nich martwić.  O ile normalnie będą prowadzić produkcje, a nie jak  przy nowym Tomb Riderze gdzie 3,5 mln sprzedanych w okresie premierowym kopi okazało się wynikiem "niezadowalającym".

hankie

Nie wiem dlaczego, oprócz ww gier pograłbym w reborna Syphon Filter :) Na współczesnym silniku i mechanice gry. Tylko boje się że by powstał klon Splinter Cella. Ale tak bardzo lubiłem razić niedobruchów prądem. Wiem, iż gra nie była ultrawybitna, potem były części na PSP, ale nie ma to jak jedynka (sentyment).

Może rzucę kolejnym niewybitnym tytułem - Apocalypse. Ale oczywiście z Willisem. Gdyby podrasować grafikę i trochę model rozgrywki, chciałbym niszczyć w nowej oprawie.
(tak dla odmiany - podajecie klasyki, ja podam mniejsze hiciory)

SALADYN

Trzy słowa, Metal, Gear Solid.

The Twin Snakes był kiepski. Ktoś wziął pierwszego i drugiego MGS'a i na chama połączył go w jedną całość nie dodając nic od siebie, po prosty zrobił recykling wszystkiego. Problem w tym że mechanika z Sons of Liberty sprawiła że Shadow Moses stało się nagle strasznie ciasne a skradanie banalnie proste. Wchodziłeś do pomieszczenia, przechodziło się do widoku FPP i usypiało/likwidowało/niszczyło wszystko i wszystkich w zasięgu wzroku. Plus te zahaczające o absurd scenki.
Paradoksalnie marzy mi się powtórka z sytuacji i połączenie na chama Ground Zeroes i pierwszego MGS'a. Tym razem jednak konieczne jest stonowanie efekciarskich cutscenek i rozciągnięcie lokacji wszerz a zwłaszcza wzdłuż.
Zdaje sobie jednak że raczej się łudzę że takie coś by się udało. Rimejkowanie gier to strasznie trudne zadanie i po drodze można wiele popsuć jeśli nie ograniczy się do starych mechanik w nowej oprawie, takie rimejki wychodzą najlepiej, jest więc spora nadzieja na zapowiedzianą serię Crash.

Janusz

Wiedziałem, że taki temat tworzyłem ;) Tak mnie naszło po Crashu, że oprócz wspomnianego tutaj Chrono Crossa z miłą chęcią zagrałbym w remaster trylogii Spyro. Co ciekawe, coraz częściej słychać ploty, że coś takiego nas czeka. Fajnie by było, bo to inny rodzaj platformera, bardziej eksploracyjny, a takie lubię najbardziej.

Trzyzet

Z kolei ja osobiście czekam na remake/remaster Medievil. O ile wersja na PSP była całkiem dobra, tak druga część została całkowicie zapomniana. I jest jeszcze problem - wersja na Playstation Portable była już dawno temu.

gumislav

A ja bym chciał remaster (nie remake) mojej pierwszej własnej gry 3D na pierwszą własną maszynę 3D (PlayStation) czyli Gran Turismo 1 (a jednocześnie nadal moją grę nr 1 w historii i tą jedyną, którą zabrałbym na bezludną wyspę) i nie ważne na jaką wyszłaby konsolę - sprzedałbym nerkę i ją kupił.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

meres

Z checia bym zagrał w remaster Xenogears, Fei w nowej jakości to jest to. Do tego  Brave Fencer Musashi na deser :-)

TheUrien84

remaster Gex Enter The Gecko, Parasite Eve
TheUrien84
Retrogaming History Channel
https://www.youtube.com/c/ByUrien84
Instagram
https://www.instagram.com/theurien84_collector/
Twitter
https://twitter.com/the_urien84
Hardware:SEGA Master Board Blast City,Obsidian 2 Gravity,Otto,Madcatz TE 1&2 and + ,Taito Premium VLX,Qanba Dragon,Obsidian,Hori Fighting Edge 1&2,Etokii Omni ,Razer Atrox 1&2 and +50 stick more...

makumator

SALADYN

Cytat: Bodzio w Lipiec 02, 2017, 22:00... z miłą chęcią zagrałbym w remaster trylogii Spyro. Co ciekawe, coraz częściej słychać ploty, że coś takiego nas czeka. Fajnie by było, bo to inny rodzaj platformera, bardziej eksploracyjny, a takie lubię najbardziej.
Spyro mamy jak w banku. Seria równie kultowa a prawa do niej również należą do activision, raczej nie będą opierać się pokusie widząc ten ciurek łatwej gotówki z fenomenalnej sprzedaży Crasha.

nowy00

Ja natomiast chętnie zagrałbym w odświeżone Suikoden 2 - konieczne w 2d, Breath Of Fire IV. Chciałbym też zagrać w Legend Of Dragoon z usuniętym zręcznościowym wciskaniem przycisków podczas walk. Na Vagrant Story też bym się nie obraził :-]