10 najładniejszych gier na PSX

Zaczęty przez Janusz, Kwiecień 01, 2017, 07:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

tander

Mnie te najbardziej utkwiły:
Quake 2
Omega Boost
Metal Gear Solid
Silent Hill
Final Fantasy IX
Tekken 3
Granturismo
Soul Reaver
MGS

CyborgDE

Na PSXie zbyt wiele topowych tytułów nie miałem okazji ograć, bo grało się w to miałem, tym bardziej, że miałem konsolę bez przeróbki. Nie chcę tutaj robić listy TOP, dlatego kolejność będzie przypadkowa, a i nie wiem nawet, czy uzbieram 10 tytułów z pamięci. W każdym razie jako gry ładne zapamiętałem następujące tytuły:

Medal of Honor
Medal of Honor Underground
Alien Trilogy
Grand Turismo
Grand Turismo 2
Ridge Race Type 4
Rayman
WipeOut

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Pawel100686

Najładniejsze hm:
    - V- Rally 2
    - RR TYPE 4
    - R-TYPE DELTA
    - METAL GEAR SOLID
    - GT 2
    - TEKKEN 3
    - CRASH TEAM RACING
    - ROLLCAGE
    - QUAKE 2
    - CRASH BANDICOT 3
i jeszcze z 15 innych  8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

szczupi26

Tekken 3
Quake 2
FFIX
Chrono Cross
Legend of Mana
Legacy of Kain Soul Reaver
Crash Bandicoot 3
CTR
Wip3out
Ace Combat 3

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Andrew

W czasopiśmie PLAY z 2001 roku wyczytałem, że taką grą na PSX był X-MEN 2 MUTANT ACADEMY.
--
PlayStation 1 | SCPH-9002
PlayStation 2 | SCPH-30004
PlayStation 2 | SCPH-50004
PlayStation 2 | SCPH-70004a
PlayStation 2 | SCPH-70004b
PlayStation 3 | CECH-2504b
PlayStation 4 | CUH-1116A

Angrama

Chyba jestem type gracza, który najmniej skupia się na grafice. PSX ma dosłownie z setkę gier które sprawiły że opadła mi szczęka. Zachwyt wizualny wspominam odnośnie do Spyro 2, ze względu na ogromne i piękne światy, błyskotliwość, klimat. RR TYpe 4 też mi utkwił, tylko że posiadałem jedynie demko i kolega na jakiś tydzień pożyczył mi płytkę z grą. Mogę więc wskazać zaledwie te 2 tytuły.

hankie

Nie wiem, czy wyskrobałbym 10 pozycji, ale na pierwszą myśl - FF VIII, Tekken3, Crash Team Racing, RR type4, Gran Turismo (ale nie wiem czy 1 czy 2, bo niby wydawało mi się, że 2 ładniejsza, lecz ciut mniej płynna) i jeszcze Quake 2, który w czasach jak miałem jeszcze Pegasusa, a kompy mogące go unieść były megadrogie (ahhh Voodoo...). Quake 2 jak nieraz pisali mógł być lekkim powodem zazdrości PCciarzy, bo konsola wtedy za kilka stów ładnie unosiła grę wymagającej wiele od kompów ;)

szczupi26

Kurcze dorzuciłbym jeszcze Vagrant Story z dynamicznym oświetleniem podczas rzucania czarów i efektami cząsteczkowymi (gdy pierwszy raz to zobaczyłem zbierałem szczęk z podłogi) oraz odrobinę zapomniane Ehrgeiz które latało w 640x480 i 60 fps-ach