GTA LCS - Problem z połączeniem "ad-hoc"

Zaczęty przez Quake96, Grudzień 20, 2018, 21:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Quake96

Postanowiłem sobie sprawdzić tryb multiplayer w GTA LCS na moich dwóch PSP. Pamiętam, że kiedyś próbowałem tego samego między moją białą FATką i slimką i miałem z tym ten sam problem co dziś.

Otóż o ile na jednym PSP 1004 bez problemu mogę hostować połączenie itd., o tyle na drugim PSP 1000 jest z tym problem. Przy użyciu opcji "Host Game" pojawia się komunikat o tworzeniu połączenia itd, po czym wyrzuca mi błąd "Connection with the host machine has been lost.". Jest to o tyle dziwne, że jak wspomniałem, na drugiej FATce działa to bez problemu i nie ma żadnego błędu. Dodam też, że na tej "wadliwej" konsoli nie działa nawet opcja "Join Game". Otwiera się okno wyszukiwania połączenia, po czym gra po prostu wraca do menu.

Czytałem coś o wadliwym włączniku wi-fi, ale i natrafiłem na ten sam przypadek co mój. Otóż ktoś miał dokładnie ten sam przypadek i tak samo jak ja, mimo wszystko w innej grze (Worms OW2, tak jak u mnie) Wi-Fi działało dobrze. Tym samym nie wiem już o co chodzi, bo niby w jednej grze wszystko jest okej, a GTA uparcie odmawia współpracy.

Tommy_Vercetti

Czy to ta sama wersja gry (odpalana z tego samego ISO lub UMD) ? Dobrze, by było aby ustawienia ad-hoc były identyczne na obu konsolach. Nie mam tego przed oczami, bo jestem w pracy, ale może pomóc ustawienie kanału w opcjach ad-hoc (domyślnie automatyczne). Kiedyś miałem podobny problem i właśnie ustawienie kanału manualnie pomogło. Ostatecznie jeżeli masz CFW to spróbuj sprawdzić, ustawić w VSH inny ISO DRIVER i taktowanie w obu takie samo

Quake96

Wersja gry jest dokładnie ta sama. Jedna konsola korzysta z oryginalnego UMD z grą, druga ze zdumpowanego z tego samego UMD obrazu .iso. Kanał Ad-Hoc na obu konsolach ustawiony ręcznie na ten sam, bo to też mi przeszło przez myśl jeszcze przed próbą gry na dwie konsole i poniekąd to mnie zachęciło do spróbowania, czy tym razem dwie konsole się skomunikują ze sobą.

ISO driver chyba nic nie zmieni, bo jak pisałem, jedna konsola lata na UMD, druga na ISO. Taktowanie na obu konsolach domyślne.

Tommy_Vercetti

Czytałem kiedyś o problemach w tej kwestii związanych właśnie z różnicami odczytu między ISO a UMD, stąd ustawienie ISO DRIVER może mieć znaczenie.
A może by tak na obu uruchomić z ISO ? Tak zalecają. Wtedy ten wątek będzie można wykluczyć całkowicie ;)