PSP w 2016 > 2018 > 2021 > 2024 roku?

Zaczęty przez Quake96, Czerwiec 20, 2016, 17:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

adikropkaer

@hankie Napęd pomimo wielu różnych prób nadal jest niewykryty, odechciało mi się już z tym bawić, i zostawiłem jak jest. Szczególnie, że street ma sprawny, więc gitara.
Myślę, że wifi na psp już nie robi w obecnych czasach różnicy, tj. czy jest, czy nie ma, ps store i tak już na nim bezpośrednio nie działa, a przeglądarkę i yt można odpalić na byle telefonie, w wygodniejszej formie.

Quake96

Cytat: klaude w Grudzień 06, 2018, 08:06To może przytoczymy swoje perełki na tę konsolę?

- NFS Underground Rivals
- GTA LCS/VCS
- Assasin's Creed: Bloodlines
- Tekken Dark Ressurection
- Burnout Legends
- Motorstorm: Arctic Edge

Cytat: adikropkaer w Grudzień 06, 2018, 18:18Myślę, że wifi na psp już nie robi w obecnych czasach różnicy, tj. czy jest, czy nie ma, ps store i tak już na nim bezpośrednio nie działa, a przeglądarkę i yt można odpalić na byle telefonie, w wygodniejszej formie.

Wi-Fi w PSP i tak jest ubogie. Mojego mobilnego routera sieciowego nawet nie obsługuje, bo mam zabezpieczenia WPA2.

Stall

Ja WiFi używałem tylko do local multi. Co do PSP Street, to nie jest takie złe. Plastik przyjemny w dotyku, ekran ok. Poza tym, że właśnie w multi się nie pyknie.

hankie

Cytat: Stall w Grudzień 12, 2018, 13:47Plastik przyjemny w dotyku
Właśnie! Macałem już kilka sztuk by się przekonać. Konsolka może i wygląda 'tanio', ale nie daje negatywnych odczuć przy graniu czy 'dotykowych'.

adikropkaer

Hankie - otwieramy fanklub streeta? Widzę, jako nieliczni preferujemy te wersję psp nad wcześniejszymi.

hankie

Najpierw trzeba by mieć ;) Nie mam Streeta, takie tylko mnie przemyślenia naszły ;) Funkcjonalność i lepszy wyświetlacz - to jest pozyty. Może nie zaraz, żebym Streeta stawiał od razu nad FATką, ale to to samo, gry swojej PS3 SS używam do grania, a jest ona porównywana do obornika, bo jest (niezaprzeczalnie wg mnie też) brzydsza. Ale pogram na niej i hmm odpukać - bezawaryjnie piąty rok. Do ostrego użytkowania Street tak samo dobry, tylko trzeba po FATce wyrobić sobie inny chwyt.

JT

Cytat: Quake96 w Grudzień 05, 2018, 19:40Miałem 2xxx i ech, to nie to samo. Wyświetlacz pewnie lepszy, choć ja nie czułem jakiejś drastycznej różnicy, bo i dużo na 2xxx nie grałem
Bo 2000 ma wyświetlacz prawie taki sam jak w 1000 :) PSP 3000 i N1000 mają najlepsze, a E1000 nie ma powłoki antyrefleksyjnej i kiepskie kąty widzenia.
PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS

Damian

Zauważył ktoś że Switch to w sumie zrzynka z PSP Go? Konsolę można było wrzucić do docka, podłączyć do TV, zsynchronizować DualShocka 3 i grać sobie w znacznie lepszych warunkach.

Quake96

Nie tyle zrzynka, co po prostu porządnie przeprowadzona ewolucja.

Nie ukrywajmy, te dodatkowe "bajery" PSP jak granie na DS3, czy podłączanie do telewizora to tylko proste dodatki. Ot jakby podłączyć monitor do laptopa :P

Switch za to bardziej z tego korzysta, bo w docku daje nam jakieś profity, jak choćby lepsza rozdzielczość. To nie tylko prosta "przejściówka" :D

Trzyzet

Fajne w PSP jest to że to kieszonkowy emulator co poszerza listę tytułów wielokrotnie, chociaż i tak z nudów grywam na PSP w Colina 2005 :D

Stall

jw. PSP to nadal klasa sprzęcior w dłuższą podróż, zajmuje mało miejsca (szczególnie GO) i pozwala odpalić pierdyliard gier z kilkunastu platform. Od PS1 po gry Java. Ktoś powie, że smartfon też - ale bez fizycznych przycisków to jednak nie to samo.

Quake96

No właśnie ostatnio spędzam znów więcej czasu z PSP i to jednak niezastąpiony sprzęt w kategorii przenośnego grania.

Mam też zamiar położyć łapy na PSP Street, coby mieć w końcu porównanie między nim a FATem i Slim 2k.

hankie

Cytat: Quake96 w Grudzień 26, 2018, 19:19Mam też zamiar położyć łapy na PSP Street, coby mieć w końcu porównanie między nim a FATem i Slim 2k.
I wtedy zobaczymy, czy Street taki straszny ;) Dopinguje znalezienia sztuki za okazyjne pinionszki i testu!

Stall

Osobiście chyba wolałbym Streeta do grania w pociągu, niż Fata czy Slima(2k). Od obu ma lepszy ekran, od slimki dodatkowo przyjemniejszy w codziennnym użyciu, matowy plastik. Wifi i tak nie będzie się w 99,9% włączać.

adikropkaer

O temacie emulacji było już wiele powiedziane na forum, nie poruszam kwestii warezów, więc chyba można podyskutować. Czy ktoś ze Strefowiczów bawił się w emu Neo Geo i arcade na psp? Próbowałem różnych emulatorów, ale żaden do Neo Geo nie odpala. CPS1 działa bez problemu.