PSP początek przygody

Zaczęty przez kaczy94, Grudzień 05, 2023, 11:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

kaczy94

Witam, ostatnio naszła mnie chwila nostalgii i postanowiłem zakupić używane PSP w wersji 3000. Z tego co się orientuje to PS Store już niestety nie działa także zostaje kupowanie gier na płytkach, aczkolwiek wyczytałem że istnieje możliwość przerobienia w/w konsoli, czy ktoś mógłby mi wyjaśnić w mniejszym lub większym skrócie na czym to polega, co zyskuje, co tracę, w jakie gry będę mógł wtedy zagrać itp.? Czy jest możliwość odpalenia na takiej przerobionej konsoli np. Gothica 1? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

xzer0

Gothica nie ruszy. Na switcha wyszedł gothic. Zyskujesz odpalenie gierek z sd i emulatorów. Tracisz nic. Jak chcesz przerobić to wpisz po angielsku w google i ci wyskoczy.

kaczy94

A jak wygląda to po przeróbce, mam zgrane gry na karcie SD, wkładam ją i odpalam gry?

xzer0

Wrzucasz ISO do folderu games i śmiga. Gry z PSX to samo ale format inny.

kaczy94

Jest jakaś ogólnodostępna strona z grami do pobrania?

Wawrzino

allegro.pl, olx.pl, vinted... kupujesz grę, robisz sobie jej obraz i wrzucasz na konsolkę

Megadeth

Cytat: kaczy94 w Grudzień 05, 2023, 13:15

Format gier nazywa się ROM, znajdziesz bez problem. Google.

hankie

Hej @kaczy94

Tutaj linków z Romami nie wymieniamy.
A odnośnie przeróbki - softmoda - wygoogluj - hasło PSP softmod. Jest turbo prosty.

Osobiście zrobiłem to po to by nie ciorać na dyskach UMD i zgrywałem sobie gry na kartę.

Trzyzet

Cytat: kaczy94 w Grudzień 05, 2023, 13:15

Panie władzo my tutaj nie piracimy, tylko pudełeczka na półkach  O0

Mitsu

Ps store chyba działa na ps3 i można pobierać gry na psp na ps3 po czym kopiować je przez USB. Wydaje mi się że można też tak robić z PC. Także proszę powrócić na ścieżkę prawości

xzer0

Można. Przez PS3 to masochizm, ale jest takie coś jak nopaystation na pc i jazda.

JT

Cytat: Wawrzino w Grudzień 05, 2023, 14:10
allegro.pl, olx.pl, vinted... kupujesz grę, robisz sobie jej obraz i wrzucasz na konsolkę
Nie wspierajmy Januszy, oraz upośledzonych wersji PAL(PS1). To co może niech kupuje w PSN i wspiera twórców.
PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS