Gry na UMD i PSP - pytanie

Zaczęty przez anijkaspi, Listopad 13, 2024, 18:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

anijkaspi

Witaaam, planuję za 2 tygodnie kupić ponownie PSP i gdy kupowałam ostatni raz to wyczytałam że gry UMD nie działają na modele 1000 tylko 2000 i 3000, to prawda? Pytanie jeszcze czy na przerobionej konsolce odpalą mi się gry z płyty? Pytanie głupie ale jednak wolałabym się upewnić i wiedzieć :) Dziękuję za odpowiedzi!  ;)

Megadeth

A nie wolisz emulować na komórce i kablem lub bluetooth duishock? Podobno nie ma laga

animare

Wracając do pytania, płyty umd działają na modelach 1000, 2000, 3000. 1000 to najstarszy model tzw FAT. Może w internecie padła rozbieżność co do napędu umd gdyż wszystkie wersje posiadają owy napęd prócz PSP GO czyli rozsuwana wersja ze sliderem. Zachęcam do przejrzenia forum, można dowiedzieć się co nieco jak i np poczytać elaborat naszego kolegi @hankie  na temat porównania PSP 1000 do PSP street E-1000

https://strefapsx.pl/forum/psp-psvita/psp-street-vs-psp-1000-fat-roznice-babcia-i-straszna-uboga-krewna/

I tak, przerobiona konsola nie stwarza żadnych przeszkód do uruchamiania gier z umd.

JT

Cytat: anijkaspi w Listopad 13, 2024, 18:06wyczytałam że gry UMD nie działają na modele 1000
To niedokładnie wyczytałaś, bo gry z UMD nie działają na modelu N-1000, czyli tak zwanym PSP GO, czyli najmniejsza wersja ze sliderem. Modele PSP-1000 i E-1000 jak i reszta, maja napędy UMD.
PSX, PS2, PS3, PSP, PSTV, PSC, Xbox, X360, XSS, MD, DC, PCE, FC, NESC, SNES, N64, GC, Wii, WiiU, NS, GBA, DS, 3DS

killy9999

@anijkaspi W dzisiejszych czasach jest nieco inny problem - wiele konsol ze względu na wiek może mieć popsuty napęd UMD. Przy kupowaniu dobrze się upewnić, że działa.