Psp 3004 wylacza sie

Zaczęty przez gutierez, Czerwiec 04, 2020, 12:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

gutierez

Witam.Kilka dni temu kupilem psp 3004,nowa baterie(zamiennik),zaktualizowalem soft do 6.61 i wgralem przerobke pro c.Przez kilka dni wszystko chodzilo.Dzis chcialem dziecku wgrac gre new mario bros na emulator dsonpsp i sie zaczelo.Raz ze gra nie poszla,dwa ze psp zaczelosiesamowylaczac.Z baterii wcale nie startuje,po podlaczeniu ladowarki niby wszystko chodzi,ale i tak psp wylacza sie po okolo 5 minutach.Jak juz sie wylaczy to niechce sie wlaczyc,musze wyjac wtyczke i wlozyc ja ponownie.W system seting baterii nie wykrywa,ale na ekranie na pasku u gory niby jest pelna.Ma ktos jakies pomysly?

JabuPL

No to na pewno nie wina dsonpsp, poza tym żadnej gry na tym emulatorze raczej nie ograsz.

Spróbuj docisnąć baterię, z zamiennikami zazwyczaj jest tak że źle siedzą w konsoli, przez co styki się nie stykają(lol) i konsola się nie odpala.
Ja miałem włożone kawałki papieru tak aby bateria siedziała odpowiednio w miejscu i się nie ruszała.
Discord: Jabu#6618    PSN: JabuPL

gutierez

Bateria dobrze wlozona,bo jak jest podlaczona ladowarka to dioda swieci sie na czerwono.Jak wyjme baterie to swieci na zielono.Zareklamowalem baterie,bo kupiona w sklepie internetowym.Ale nie jestem przekonany,ze to bateria.Dlaczego bez baterii tez sie wylacza?Jakby jakis czujnik przegrzania albo automat wylaczal.Moze wgrac soft oryginalny?

Trzyzet

Ja mam wielkie łapy i zdarza mi się że przesunę nieumyślnie włącznik usypiając konsolę, może to to? O0

gutierez

Na pewno nie.Na elektrodzie przeczytalem,ze problemem moze byc nieczytanie baterii przez konsole.Zareklamowalem baterie w sklepie internetowym,mieli miec dobre zamienniki a jakies gowno mi przyslali.Na all...o maja ponoc nowe oryginaly,nie wiem skad,ale chyba trzeba bedzie sprobowac.
Dalej czekam na podpowiedzi,na pewno ktos mial podobny problem.

animare

Nie miałem akurat tego problemu chociaż sam mam 3004 ale miałem aparat od Sony który usilnie nie dawał się przekonać do baterii (też kupiłem zamiennik). Cały czas wybijało na ekranie błąd o czymś w stylu "nieoryginalnej baterii i legalności" po czym sprzęt się wyłączał.

gutierez

Chyba to jednak ma zwiazek z bateria.Dzis jak chcialem wlaczyc wyzerowala sie data i godzina,czyli brak zasilania.W zwiazku z tym ostrzegam,nie kupujcie baterii w sklepie north.pl,co innego maja na stronie a wysylaja straszne gowno.Bateria ktora wytrzymuje tydzien i na smietnik.