PS Vita problem

Zaczęty przez Nmniszko, Wrzesień 25, 2021, 20:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nmniszko

Hejka wszystkim,

Przychodzę do was z ogromnym problemem i może ktoś mi pomoże .Posiadam Vite wersje 1000. Była zakupiona z drugiej ręki z zainstalowanym stałym Henkaku 3.65. Jako, że na Vicie był zalogowany inny użytkownik, chciałem zainstalować VPK z switchem konta do PSN i tutaj zaczyna się historia. Na początku nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale w ustawieniach sd2vita w autopluginie zmieniłem ścieżkę pamięci memory card z uma0 na ux0 a SD2Vita z ux0 na uma0. Efekt był taki, że Vita po restarcie przestała widzieć kartę, zniknęły wszystkie programy w tym enso, moduro, Vitashell, autoplugin. Przerażony tym faktem zacząłem gmerać w samej karcie pamięci myśląc, że znajdę plik konfiguracyjny z zmianą pamięci aby można było ponownie odczytać kartę. Niestety to nie poszło i jedynie co Vita czytała to kartę od Sony w pojemności 4GB. W związku z tym wpadłem jeszcze na 'lepszy pomysł' , aby zrobić factory reset i wgrać na nowo całe Henkaku. Efekt był taki, ze usunąłem sobie ustawienia henkaku z konsoli a mimo to przy uruchomieniu konsoli nie wyświetla się logo sony tylko moduro . Przy próbie aktualizacji konsoli przez OTA nie pojawia się opcja zaktualizowania softu a przez kabel konsola nie chce się zaktualizować. Pamiętam, ze na konsoli był też plugin update blocker, który prawdopodobnie był włączony. Efekt jest taki, że konsola jest chyba na CFW, bez zainstalowanego enso ani Vita shell. Próbuje już wszystkiego i nie wiem co robić. Będe wdzięczny za pomoc a najlepiej o radę jak mam przywrócić konsole do OFW :D.

Mam nadzieje, że to co napisałem jest zrozumiałe, ale jestem śweży w tym i będę wdzięczny za każdą pomoc :D

JT

Nie masz czasem nadal dostępnych opcji Henkaku? Jak ta, to zmiana spoofed version powinna raczej pomóc.
PS2MR

Yuki

Jesli masz 3.60 henkaku enso w firmware systemu to wejdz z poziomu www konsoli na henkaku.xyz i podczas uruchamiania instalacji przytrzymaj R, to wymusi instalacje MoleculeShell. Pozniej juz sobie poradzisz :)

Jesli nie masz enso 3.60, to zaloguj sie na konsoli na swoje PSN i postepuj zgodnie z instrukcja instalacji hencore i vita deploy a pozniej 3.65 z automatu, ponizej masz link z instrukcja:
https://vita-hacks-guide.translate.goog/installing-h-encore?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=nui,sc

Oczywiscie wszystko robisz na wlasna odpowiedzialnosc, jak cos gorzej dupnie...to przykra sprawa i żyje sie dalej, ingerencja nieoficjalna to zawsze ryzyko :)

Zawsze jak sie boisz to mozesz oddac jakiemus miejscowemu kumatemu serwisantowi, zrobi ci to za kilka dyszek i nie poniesiesz ryzyka.