Problemy z grami PSP 3004

Zaczęty przez Polar707, Maj 09, 2022, 15:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polar707

Mam pytanie.
Mam psp 3004 z systemem 6.61 PRO-C z zainstalowanym infinity.
Gdy pobiorę grę w formacie ISO i wstawie do folderu ISO, psp czyta je i mogę je odpalić ale tutaj teraz jest problem, mam czarny ekran zaraz po uruchomieniu gry i nic się nie dzieje i po chwili psp się wyłącza. W czym tu problem?
PSP normalnie uruchamia gry z płytki, nawet jeżeli plik z płytki ISO dam na PC a potem ten plik dam do Folderu ISO aby nie uruchamiać gry w wersji UMD dzieje się to samo.
Prosił bym o pomoc jeżeli można.

sjdr

JT

UMD iso mode ustawione na inferno?
PS2MR

JabuPL

Przyczyn może być sporo.
Sprawdź czy nie masz włączonego "Force High Memory Layout" w Recovery > Advanced Configutation(lub jakoś tak), lepiej mieć to wyłączone(z tego co pamiętam potrafiło kraszować niektóre gry w ISO i gryzło się też z włączoną opcją "Inferno ISO Cache").
No i tak jak pisze JT sprawdź czy ISO Mode masz ustawione na Inferno(no lub Sony NPCośtam, ale lepiej inferno).
Warto też sprawdzić czy nie masz jakiś wtyczek odpalonych dla trybu GAME, czasami mogą się gryźć z innymi elementami CFW(odpalasz Recovery Menu > Plugins i upewniasz się że wszystko z [GAME] obok nazwy ma ustawioną opcje "Disabled" lub jakoś tak, nie chce mi się psp wygrzebywać aby sie upewnić, jak nie zrobi różnicy to ustaw wszystko tak jak było na początku)

Przyczyną może też być karta pamięci ale nie przytrafiło mi się to jeszcze nigdy na żadnej oficjalnej Memory Stick Pro Duo dedykowanej do PSP.
Jeżeli używasz przelotki MicroSD to upewnij się że karta MicroSD jest sprawna i nie jest chińską podróbą(bo np kupiłem kiedyś karte 32gb, karta miała w rzeczywistości tylko 4gb i po przekroczeniu tej pojemności pliki ISO się uszkadzały lub znikały)
Discord: Jabu#6618    PSN: JabuPL